​Festivalurile de dulciuri Choco Fest si Desert Expo, un atelier de origami, un eveniment in cadrul caruia clientii care cineaza sunt legati la ochi cu o esarfa de satin neagra, evenimentul "Ghiocel, vestitorul primaverii" (vor fi plantati ghiocei), un eveniment cu degustare de Freixenet si ciocolata si discutii despre ce inseamna vin spumant, o seara de etnojazz cu DJ Vasile, un concert de jazz sustinut de Teodora Enache la Valentine's Day Charity Ball - sunt cateva dintre cele mai interesante evenimente ce vor avea loc in acest weekend prin Capitala. De asemenea, la Muzeul Satului vor fi prezentate: cantonete, polka, Povestile cafelei - Barmania.

targ de ciocolataFoto: Agerpres

Vezi aici o lista cu alte evenimente care vor avea in acest weekend in Bucuresti.

De asemenea, vezi aici o lista cu evenimentele de "Sfantul Valentin" din Capitala, programate pentru perioada vineri-duminica.

In perioada 11-13 februarie, festivalul de dulciuri Choco Fest isi redeschide portile la Sala Radio (Foaierul Temisana situat pe strada General Berthelot nr. 60 - 62). Festivalul se incheie duminica la 20:00. Accesul vizitatorilor este gratuit.

"Vizitatorii se vor putea bucura de prajituri si delicatese din cele mai diverse, de la simplele specialitati din miere, la cozonaci, baclavale cu visine, prajituri de casa si specialitati traditionale maramuresene, dulciuri din Budapesta, praline belgiene, cupcakes, dulciuri grecesti, ciocolata cu piper si nenumaratele sortimente de cafea. Gurmanzii pot castiga dulciuri, in timp ce copii se pot lasa pictati pe fata, ori fabrica diverse forme din baloane".

Tot in perioada 11-13 februarie, Sun Plaza (Calea Vacaresti nr. 39) va gazdui a IV-a editie a Desert Expo - Sweets, Drinks & More. Programul: vineri - duminica, orele 10:00 - 22:00.

"Vizitatorii vor avea parte de degustari de produse si promotii, totul fiind acompaniat de muzica clasica, jazz si “muzica sweet”. “Cel mai bun desert” va fi declarat castigator de un juriu format din specialisti".

Mai multe despre Desert Expo gasiti aici.

In perioada 12-19 februarie, Secreto Wine Club (Str. Poet Sihleanu Alexandru nr. 3) organizeaza evenimentul Blind Wine Dinner. "Cina se va servi intr-o camera intunecata, unde clientii sunt legati la ochi cu o esarfa de satin neagra. Astfel acestia vor avea ocazia sa “vada” mancarea cu celelalte simturi. Conceptul de “blind dinner” porneste de la o idee cat se poate de simpla: odata ce unul dintre simturi este anihilat, celelalte se accentueaza pentru a mentine la un nivel ridicat perceptiile clientului despre ceea ce se intampla in jur. Iar pentru ca mancarea antreneaza in primul rand mirosul, gustul si simtul tactil, maximizarea acestora nu poate decat sa amplifice experienta culinara si placerea aferenta".

"Evenimentul incepe la ora 19.00. Clientii sunt primiti cu sampanie si timp de jumatate de ora se fac prezentarile si reprezentantii clubului vor explica modul in care se va desfasura seara. La ora 19.30 clientii vor fi legati la ochi si se va incepe servirea cinei. Meniul este unul de degustare si contine 7 feluri de mancare insotite de cate un pahar de vin special ales de catre somelierul nostru, pentru ca toate preparatele sa fie puse in valoare. Vor exista si cateva pauze in care clientii pot fi dezlegati la ochi, daca doresc. Exista zone in club, foarte slab luminate unde clientii vor putea fuma daca doresc. Cina dureaza aproximativ doua ore".

Citeste mai multe despre Blind Wine Dinner aici.

In perioada 11-13 februarie, bucurestenii sunt asteptati la evenimentul "Ghiocel, vestitorul primaverii", in cadrul "Targului national al produselor ecologice, traditionale si naturale, produse in ferme si gospodarii taranesti".

Copiii sunt invitati sambata, la ora 11, in parcul Academiei de Stiinte Agricole "Gheorghe Ionescu Sisesti” (Bd. Marasti Nr. 61), sa afle legenda ghiocelului si sa planteze ghiocei adusi din Scarisoara (judetul Olt). Persoanele care poarta numele Ghiocel si fac dovada acestui lucru vor primi un premiu din partea organizatorului.

De vineri pana duminica, intre orele 10-18, pot fi cumparate produse dulci aduse din Arges si Botosani si Iepure copt la jar, din judetul Galati. In cadrul targului va avea loc lansarea a doua prajituri - una cu lapte de capra realizata de Andreea din judetul Arges, iar din satul Tocileni,

doamna Mateiuc va face "ghiocelul” cu branza dulce.

Mai multe despre evenimentul "Ghiocel, vestitorul primaverii" gasiti aici.

Vineri, 11 februarie

  • Degustare de cava Freixenet si ciocolata - Wine Bar 1000 de Chipuri - 18:00 - Str. 11 Iunie, nr. 17 - "Freixenet este bran...dul de cava numarul 1 in lume si este produs in una din cele mai vechi pivnite din inima Cataluniei, Spania. Obtinut prin metoda traditionala la sticla si maturat timp de 15 luni, Freixenet provine din cupaje de vinuri atent selectionate, care confera o prospetime si arome unice. Vineri veti avea ocazia sa degustati urmatoarele selectii: Freixenet Cordon Negro-brut, Freixenet Carta Nevada-semi seco, Freixenet Rosado-seco si Freixenet Brut Barocco-brut. Specialistul Alin Lazarescu va povesti despre ce inseamna vin spumant, dar si despre o istorie a luxului si rasfatului". Detalii aici.
  • Lansarea volumulului "Rudolf Steiner si Intemeierea Noilor Misterii", autor Sergej O. Prokofieffora - Libraria Carturesti, Cafe Verona - Str. Arthur Verona, nr. 13-15. Detalii aici.
  • Hot Club de Bucharest- Clubul Taranului Roman - 21:00 - Soseaua Kiseleff nr. 3 - Intrarea: 20 ron

Sambata, 12 februarie

  • Atelier de Origami - cursuri cu Mihaela Moldovan - Mandala Club - 11:00 - Strada Paleologu nr. 20 - 30 lei
  • Etnojazz cu DJ Vasile, Florian Mikuta, Eduard Jak Neumann - Clubul Taranului - 21:00 - Kisselef 3 (intrarea Monetariei). Detalii aici.
  • Concert Tribute Bryan Adams - The Kids Wanna Rock - Hard Rock Cafe - 22:30 - Kiseleff 32. Detalii aici.
  • Teodora Enache invitata speciala la Valentine's Day Charity Ball - concert de jazz - "Societatea civila si presa se vor bucura de un moment artistic rafinat oferit de Teodora Enache si instrumentisti redutabili din Ungaria, Istvan Gyarfas la chitara si Balazs Berkes la contrabas". Detalii aici.

Duminica, 13 februarie

  • Intalnirile culturale Club A - 40 de ani - editia a 5-a - Club A - 18:30 - Blanari 14 - Amfitrion: Florin Silviu Ursulescu - "Pe scena: folk rock - Stefan Mardale (Gri) & Marius Bob (Cri); actori de top - Eugen Cristian Motriuc; poezie aparte: Grigore Soitu; trubaduri surpriza: Nicolae Marino; intalnirile Fan Club Cornel Chiriac; hit-uri nostalgice: parada Dj-ilor veterani". Intrarea este libera.
  • Sfantul Valentin la Muzeul Satului - Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" - 11:00 - Soseaua Kiseleff 28 - "Program: Concurs cu premii; Pe aripi de vioara - Ce Ne Place Band; Moment de dans "Polka"; Povestile cafelei - Barmania; Harpa si povestile ei - duet Cornelia Marinescu (harpa solo), Irina Ionescu (soprana); Moment de dans "M Balet"; Miraculoasa chitara - Ce Ne Place Band; Cantonete pentru baieti si fete - Cornelia Marinescu (harpa solo), Irina Ionescu (soprana); Targ hand-made"
  • Teatru de umbre - Fat frumos vrea sa se insoare - Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" - 19:30 - Soseaua Kiseleff 28  - in cadrul evenimentului Sfantul Valentin la Muzeul Satului

(Surse: webPR.ro, facebook.com, evenimente-bucuresti.ro, sapteseri.ro, port.ro, carturesti.ro, cluba.ro)