In acest weekend, localitatea Moieciu de Sus poate fi locul ideal de petrecere a concediului. Localitatea va gazdui, in perioada 22-24 iulie, a treia editie a Festivalul National de Muzica "Dor de munte". Concertele incep la ora 20:00, pe un platou, in apropierea masivului Bucegi.

Moieciu de SusFoto: primariamoieciu.ro

Centrul de informare se afla la receptia pensiunii Vlahia Inn****.

Vineri seara, in orasul Brasov (la Centrul Cultural Reduta), poate fi vazut un concert de muzica veche romaneasca, sustinut de formatia Anton Pann. Detalii aici.

De asemenea, cei care se afla in weekend in zona Brasovului, pot alege sa viziteze Cetatea Rasnov. Intre 22 si 24 iulie, aici se va desfasura a doua editie a OST Mountain Fest. In plus, Cheile Rasnoavei ofera posibilitatea de a face bungee jumping. Detalii aici.

Si tot in acest weekend, pasionatii de masini pot alege sa mearga la Sinaia, pentru a asista la Campionatul National de Viteza in Coasta. Detalii aici.

Fauna comunei Moieciu

Pe crestele montane cu deosebire in Bucegi si Piatra Craiului turistii pot admira capra neagra. Dintre mamiferele cu valoare cinegetica amintim: ursul, lupul, vulpea, mistretul, veverita, capriorul, rasul, toate fiind ocrotite. Avifauna este reprezentata de cocosul de munte, acvila de munte, ciocanitoarea, mierla, cinteza, pitigoiul. In apele de munte traiesc pastravi, scobari, clean si boistean.

Flora comunei Moieciu

Altitudinea culoarului incadreaza Moieciul in zona padurilor de fag, care la limita inferioara se afla in amestec cu gorunul, iar la partea superioara cu coniferele. Paduri compacte de molid sau in amestec cu fag, brad apar in masivul Leaota, Piatra Craiului, Muntii Bucegi indeosebi in versantii nordici. Ca urmare a popularii indelungate, regiunea a fost puternic despadurita, pajistile si fanetele luand locul codrilor de altadata.

Dintre plantele medicinale care se gasesc in zona sunt: sunatoarea, musetelul, coada soricelului. Pentru iubitorii de zmeura si mure, Moieciu este o destinatie ideala. Nu lipsesc nici livezile de pomi fructiferi: meri, peri, visini, ciresi.

Localizare

Comuna Moieciu este situata in centrul tarii, la extremitatea sudica a judetului Brasov, intre masivele Piatra Craiului si Bucegi, in culoarul Rucar-Bran.

Satul de resedinta Moieciu de Jos este situat la 30 km distanta de municipiul Brasov, pe DN 73. Comuna Moieciu are in componenta sase sate: Moieciu de Jos, Moieciu de Sus, Cheia, Drumul Carului, Magura si Pestera.

Transport

  • Legatura comunei Moieciu cu Bucurestiul se face pe drumul european E60, distanta intre cele doua localitati fiind de 182 km.
  • Accesul pe cale ferata se face folosind reteaua Bucuresti-Brasov (166 km) si Brasov-Zarnesti (circa 30 km).
  • Din Gara Brasov poate fi luat autobuzul 23 barat (are statia undeva in partea dreapta a garii), coborati la Autogara Bartolomeu (aproape de stadion). Din Autogara Bartolomeu, microbuzele pleaca spre Moeciu de Jos din ora in ora pana la ora 12:00, apoi din 30 in 30 minute (sambata si duminica din ora in ora). Din Moeciu de Jos pleaca autobuze spre Moeciu de Sus.

Vezi aici o harta a comunei Moieciu.

Detalii despre cazarea in Moieciu gasiti aici.