A murit actrita Jeanne Cooper, care a jucat unul dintre rolurile principale in serialul "Tanar si nelinistit" timp de patru decenii
"Mama mea a decedat in aceasta dimineata, in somn, in urma cu putin timp", a anuntat fiul sau Corbin Bernsen pe pagina sa de Facebook.
Cariera lui Jeanne Cooper a inceput in anii 1950, dar a devenit cunoscuta in toata lumea pentru rolul lui Katherine "Kay" Chancellor, pe care l-a jucat din 1973 pana la moartea sa, in "Tanar si nelinistit".
Ea a incarnat vaduva unul foarte bogat om de afaceri, cu dese crize de depresie, alcoolism si pierderi de memorie.
Potrivit New York Times, Jeanne Cooper avea multe in comun cu personajul pe care il interpreta.
In memoriile publicate anul trecut, actrita povesteste lupta sa impotriva alcoolismului si a cancerului la san.
In 1984, a facut o operatie de chirurgie estetica ce a fost integrata in foileton. Telespectatorii au putut astfel urmari pe micile ecrane operatia la care a fost supusa actrita.
Jeanne Cooper a fost recompensata cu doua premii Emmy: cea mai buna actrita de serial in 2008 si pentru intreaga cariera, in 2004. In anii 1950 si 60, a jucat alaturi de Maureen O'Hara, Tony Curtis, Frank Sinatra si Henry Fonda.
Nascuta in 25 octombrie 1928 la Taft (California), Jeanne Cooper a avut trei copii si opt nepoti.
"Tanar si nelinistit", unul dintre cele mai longevive seriale de televiziune, a sarbatorit in martie 40 de ani de difuzare zilnica. Peste 10.000 de episoade au fost turnate.
Intriga, care se desfasoara in jurul unei familii din Wisconsin, pare totusi putin probabila: nu mai putin de 144 casatorii, disparitii si reaparitii misterioase, personaje care isi schimba total fizionomia, copii care cresc cu zece ani in cateva luni, decese violente, fantome...

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi