Actriţa israeliană Gal Gadot a fost aspru criticată pe Twitter, atât de jurnalişti şi activişti, cât şi de unii fani, pentru comentariile sale referitoare la violenţele dintre israelieni şi palestinieni, relatează The Hollywood Reporter citat de News.ro.

Gal GadotFoto: Flickr

Starul filmelor „Wonder Woman” a publicat miercuri pe Instagram: „Inima mea se frânge. Ţara mea este în război. Îmi fac griji pentru familia mea, pentru prietenii mei. Îmi fac griji pentru poporul meu. Acesta este un ciclu vicios care dăinuie de prea mult timp. Israel merită să trăiască precum o naţiune liberă şi sigură. Vecinii noştri merită acelaşi lucru. Mă rog pentru victimele şi familiile lor, mă rog ca aceste ostilităţi de neimaginat să se încheie, mă rog ca liderii noştri să găsească soluţii ca să putem trăi, alături, în pace. Mă rog pentru zile mai bune”.

În urma acestui mesaj, mai mulţi comentatori au avut o problemă cu faptul că actriţa a folosit termenul prietenos „vecini” în cazul conflictului în care au fost lansate sute de rachete din Gaza spre Israel şi atacuri aeriene drept răspuns.

Gadot, care a efectuat serviciul militar în cadrul Forţelor de Apărare Israeliene, obligatoriu pentru orice cetăţean israelian cu vârsta de peste 18 ani, a fost criticată şi pentru acest lucru, potrivit The Hollywood Reporter.

Aaron Vallely, scriitor şi activist, a scris: „Declaraţia lui Gal Gadot este mult mai gravă decât videoclipul lipsit de percepţie de anul trecut. 'Liber şi sigur'. Acelaşi stat care perpetuează ocupaţia militară, furtul de pământ şi epurarea etnică împotriva poporului palestinian. #FreePalestine”.

Cantautorul James Kennedy a spus: „Gal Gadot greşeşte. Israelul nu este în război cu Palestina. Israelul măcelăreşte Palestina. Din nou”.

Jurnalistul Ben Norton a notat: „Multimilionara Gal Gadot, soldat israelian devenit Femeie Fantastică (n.r. referință la interpretarea rolului „Wonder Woman”) a Hollywood-ului, trimite gânduri neînsemnate şi rugi în timp ce regimul israelian de apartheid pe care îl susţine curăţă etnic palestinienii şi bombardează oamenii din Gaza într-un lagăr de prizonieri în câmp deschis”.

Redactorul-şef al The New Inquiry, Ayesha A. Siddiqi, a partajat postarea unui scriitor care o critica pe Gadot: „Aceasta este o victorie uimitoare pentru minţile pasive”.

Reporterul Ben Jacobs a remarcat faptul că Gadot era în trendul Twitter miercuri şi a scris că acest trend este „un eufemism interesant pentru că ea a fost bombardată cu atacuri infame şi antisemite”.

Alţii, precum senatorul texan Ted Cruz, i-au luat partea actriţei într-o manieră mai directă: „Dumnezeu să o binecuvânteze pe Gal Gadot”.

Militanţii Hamas au lansat zeci de rachete spre Israel, după ce atacurile aeriene israeliene au ucis comandanţi ai grupării şi au doborât un bloc turn din Gaza. Au fost lovite mai multe ţinte din sudul Israelului, iar de la începutul recentelor violenţe, luni, au murit cel puţin 70 de oameni, potrivit BBC.

Citește și: