Tatăl lui Britney Spears a cerut marţi unui judecător să pună capăt tutelei cântăreţei, ceea ce i-ar permite ei să aibă control total asupra vieţii sale, a finanţelor şi sănătăţii pentru prima dată după 13 ani, relatează The Guardian și News.ro.

Britney SpearsFoto: Valerie Macon / AFP / Profimedia Images

Jamie Spears a făcut solicitarea judecătoarei Brenda Penny, spunând că evenimentele recente au arătat că ea „ar trebui să primească această şansă” de a-şi controla propriile afaceri.

Avocata lui Jamie Spears a declarat că nu vrea decât binele fiicei lui.

„Dacă domnişoara Spears vrea să pună capăt tutelei şi crede că poate să îşi gestioneze propria viaţă, domnul Spears este de părere că ar trebui să primească această şansă”.

Această acţiune vine cu trei săptămâni înaintea audierii la care urmează să fie stabilit dacă Jamie Spears ar trebui înlăturat din rolul de tutore al averii cântăreţei.

Saga tutelei lui Britney

Avocatul ei, Mathew Rosengart, care a preluat cazul în luna iulie, a făcut presiuni asupra lui Jamie Spears, acuzându-l că a făcut abuz de putere şi că i-a risipit averea.

Jamie Spears s-a oferit luna trecută să renunţe la tutelă, însă doar cu un acord negociat. Rosengart a refuzat acest lucru, afirmând că nu este nimic de negociat şi că el ar trebui să demisioneze imediat.

Avocatul a cerut ca locul lui, în cazul controlării banilor, să fie luat de un contabil. Pe de altă parte, Jodi Montgomery va continua să fie tutore pe probleme personale.

În cererea depusă marţi, Jamie Spears a sugerat ca Penny să decidă oprirea tutelei fără o nouă evaluare psihiatrică a artistei, care a fost văzută în trecut ca obstacol în dizolvarea oficială a aranjamentului.

„Domnul Spears crede că domnişoara Spears este îndreptăţită ca această Curte să analizeze dacă această tutelă nu mai este necesară”, a mai scris Thoreen.

„Această solicitare reprezintă o victorie legală majoră pentru Britney Spears, precum şi reabilitare”, a spus Rosengart marţi.

Britney Spears încearcă din vara lui 2020 să pună capăt tutelei sub care a fost plasată în 2008.

La prima ei audiere, în luna iunie a acestui an, a declarat că acest aranjament a fost unul abuziv şi că vrea să aibă controlul asupra propriei vieţi.