„Îți dai seama că, dacă nu eram eu, n-ar mai fi existat marele Ilie Năstase, jucătorul de tenis!", spunea cu mândrie Constantin Năstase, acum la 90 de ani, fratele mai mare al lui „Nasty", într-un interviu pentru GSP, din 2016, republicat acum.

Ilie NastaseFoto: GSP

Cel căruia apropiații îi spun „nea Costică", modelul și mai târziu antrenorul celebrului său frate, avea pe atunci 83 de ani, dar vivacitatea unuia de 50. Nu mai juca deloc tenis de prin 2011, din cauza problemelor la genunchi și „fiindcă nu mai am motivație", dar are povești despre Ilie cât pentru o mie și una de nopți.

Pe vremea cînd Ilie abia descoperea lumea și se uita curios la rachetele fratelui său, Costică era deja un foarte bun jucător de tenis.

„Ilie îmi mai umbla, curios, la rachete, mai lua cîte una, era mic, avea 4-5 ani, abia putea să o țină. Problema a fost, că, atunci cînd a mai crescut, îi plăcea și fotbalul. Pe la 10 ani mai dispărea de acasă în week-end, se ducea să joace cu cei de la Steaua. Eu îi tot ziceam să lase fotbalul și să vină la tenis. Mamă, câte vasturi, adică bătăi, i-am dat ca să-i scot fotbalul din cap! M-am certat și cu ăia de la fotbal, să-l lase în pace", își amintește nea Costică.

Citește continuarea pe GSP.