Trei dintre dansatoarele lui Lizzo au acuzat-o pe cântăreaţă de hărţuire sexuală şi de crearea unui mediu de lucru ostil prin hărţuire sexuală, rasială şi religioasă în mai multe incidente între 2021 şi 2023, potrivit unui proces intentat marţi, scrie The Guardian, potrivit News.ro.

Cântăreața americană LizzoFoto: PAUL BERGEN / AFP / Profimedia

Dansatoarele au susţinut, de asemenea, că Lizzo, cunoscută ca un avocat al pozitivităţii corporale şi al iubirii de sine, a criticat creşterea recentă în greutate a unui dansator şi mai târziu l-a certat, apoi l-a concediat pentru că a înregistrat o întâlnire.

Potrivit documentelor de la proces, depuse la Los Angeles, Lizzo ar fi făcut presiuni asupra unei dansatoare să atingă o alta nud într-un club din Amsterdam şi a supus mai mulţi dansatori la o audiţie „chinuitoare” de 12 ore, după ce a făcut acuzaţii false că ar fi băut în timp ce lucrau.

Conform acuzaţiilor, căpitanul de dans al lui Lizzo, Shirlene Quigley, i-a denigrat pe dansatorii care au făcut sex înainte de căsătorie, simuland totodată sexul oral, împărtăşind fantezii sexuale lascive şi discutând despre virginitatea unui artist.

Documentele nu precizează dacă Lizzo ştia despre presupusul comportament al lui Quigley, dar reclamanţii – dansatoarele Arianna Davis, Crystal Williams şi Noelle Rodriguez – cred că era la curent cu plângerile formulate împotriva lui Quigley, a declarat avocatul lor, Ron Zambrano, pentru NBC News.

Lizzo, pe numele real Melissa Viviane Jefferson, compania ei de producţie, Big Grrrl Big Touring, Inc şi Quigley sunt inculpaţi. Reclamaţiile includ hărţuirea sexuală, crearea unui mediu de lucru ostil, închisoarea falsă şi interferenţa cu un avantaj economic potenţial. Nu toate cererile au fost formulate împotriva fiecărui inculpat.

„Modul uluitor în care Lizzo şi echipa ei de conducere şi-au tratat artiştii pare să contravină cu tot ceea ce reprezintă Lizzo în mod public, în timp ce în privat îşi ruşinează dansatorii şi îi înjoseşte în moduri care nu sunt doar ilegale, ci şi absolut demoralizante”, a spus Zambrano.

Reprezentanţii Lizzo nu au putut fi contactaţi imediat pentru comentarii.

Documentele depuse pentru proces detaliază un incident la un club din Amsterdam, la începutul acestui an, în care cântăreaţa ar fi „început să invite membrii distribuţiei să atingă pe rând artiştii nud, să prindă dildouri lansate din vaginul artistelor şi să mănânce banane care ies din vaginul artistelor”. Se presupune că Lizzo a făcut presiuni asupra lui Davis să atingă sânii unei interprete.

Conform informaţiilor depuse, nu este specificată o sumă în dolari pentru daune care să acopere suferinţa emoţională, salariile pierdute şi onorariile avocaţilor.