​Actriţa franceză Anouk Grinberg a dat asigurări într-un interviu pentru revista Elle care va fi publicat joi că „toţi cei care au lucrat cu Gérard Depardieu ştiu că acesta agresează femeile”, relatează miercuri AFP și Agerpres.

Gerard DepardieuFoto: Agerpres/AP

Actriţa, în vârstă de 60 de ani, care critică o „tăcere asurzitoare” a mediului cinematografic, susţine că „toţi cei care au lucrat cu Depardieu ştiu că agresează femeile”, afirmând că l-a văzut pe actor făcând acest lucru în anii '90.

Fostă prietenă a regizorului Bertrand Blier, apropiat al lui Gérard Depardieu, Anouk Grinberg intenţionează să o susţină pe actriţa Charlotte Arnould, pe care o cunoaşte bine şi care a denunţat două violuri în casa vedetei din Paris, la sfârşitul lunii august 2018. Depardieu a fost inculpat în 2020 pentru „violuri” şi „agresiuni sexuale” în cadrul acestei anchete.

El este acuzat pe baza mărturiilor a 13 femei care îl denunţă pentru violenţe sexuale şi care au fost publicate în aprilie de site-ul de informare Mediapart. Parchetul din Paris a indicat la momentul acestor dezvăluiri că „nu a primit nicio plângere nouă până în prezent”.

La începutul lunii octombrie, Gérard Depardieu a ripostat publicând o scrisoare deschisă în care neagă faptele de care este acuzat, denunţând un „linşaj” orchestrat de „instanţa mediatică”. El a susţinut că nu este „nici violator, nici prădător”. „Niciodată, niciodată nu am abuzat o femeie”, a scris el.

„Când spune (...) că nu a agresat niciodată o femeie, l-am văzut făcând-o în tot acest timp”, a replicat Anouk Grinberg în revista Elle, referindu-se la anii '90, când ea era prietena lui Bertrand Blier şi filma cu Depardieu „Merci la vie”, lansat în 1991.