Sean „Diddy" Combs (Puff Daddy) și artista R&B Casandra „Cassie" Ventura au ajuns la o înțelegere la o zi după ce aceasta l-a acuzat de viol și trafic sexual, informează BBC.

Puff Daddy și Cassie Ventura în 2017Foto: AT1 / Backgrid UK / Profimedia

Cei doi au declarat că au ajuns la un acord vineri, fără a dezvălui detalii despre suma din înțelegere, dar se pare că este vorba de o sumă foarte mare.

Într-un comunicat comun cu Combs, Ventura a spus că „a decis să rezolve această problemă pe cale amiabilă în termeni în care am un anumit nivel de control.

Combs a anunțat că „Am decis să rezolvăm această problemă pe cale amiabilă. Îi urez lui Cassie și familiei sale toate cele bune. Cu dragoste".

L-a acuzat că a bătut-o și a obligat-o să se culce cu alții în timp ce el filma

Cântăreața de muzică R&B Cassandra Ventura l-a dat în judecată joi pe Sean „Diddy" Combs în fața unui tribunal federal, acuzându-l pe rapperul și mogulul hip-hop cu care a avut o relație și cu a cărui casă de discuri a semnat că a supus-o la abuzuri fizice în serie, sclavie sexuală și viol, transmite Reuters.

Una dintre principalele acuzații aduse lui Combs de Ventura, care cântă sub numele de scenă Cassie, a fost că acesta a obligat-o să se angajeze în acte sexuale cu o serie de bărbați plătiți de rapper, în timp ce el se uita și filma întâlnirile pentru propria plăcere.

Procesul, intentat la Tribunalul Districtual din Manhattan, îl acuză, de asemenea, pe Combs că a bătut-o în mod regulat pe Ventura pe parcursul unei relații profesionale și romantice de 10 ani, în care a controlat-o prin intimidare și prin furnizarea de droguri și alcool.

Ventura, în vârstă de 37 de ani, susține că Combs a violat-o aproape de finalul relației lor, în 2018, când ea a evocat ideea de a-l părăsi.

Ce sume au fost vehiculate

Avocatul lui Combs, Ben Brafman a spus că Diddy „neagă vehement aceste acuzații ofensatoare și scandaloase". Brafman a spus că Ventura a recurs la intentarea unui proces „plin de minciuni nefondate și scandaloase" după o încercare eșuată de a-l șantaja pe Combs să îi plătească 30 de milioane de dolari, amenințând că va scrie o carte dăunătoare despre relația lor.

Un avocat al lui Ventura a declarat pentru The New York Times că i s-au oferit „sume cu opt cifre pentru a o reduce la tăcere şi a împiedica intentarea acestui proces", lucru pe care aceasta l-a refuzat.

Acțiunea în justiție nu solicita o sumă anume de despăgubiri bănești. În schimb, se spunea că Ventura vrea „dreptate pentru deceniul de viață pe care domnul Combs i l-a răpit prin amenințări cu acte de violență, consum excesiv de droguri, abuz fizic și psihologic și sclavie sexuală".

Combs, în vârstă de 54 de ani, fondator al celebrei case de discuri Bad Boy Records, este unul dintre cei mai influenți producători și directori din hip-hop și un artist de mare succes în sine, precum și impresarul propriei sale linii de îmbrăcăminte Sean John.

Revista Forbes l-a clasat în 2017 ca fiind cel mai bine plătit muzician din lume, câștigând atunci aproximativ 130 de milioane de dolari pe an.

Ce acuzații îi aducea Cassie lui Puff Daddy în justiție

Procesul intentat joi îl descrie pe Combs, care a purtat anterior pseudonimele P. Diddy, Puff Daddy și Diddy, ca fiind un individ haotic, controlat și cu tendințe violente îndreptate împotriva lui Ventura și a altora.

În proces se spune că acesta a forțat-o pe Ventura să îi poarte pistolul în geantă, că odată a ținut o prietenă a acesteia atârnată de balconul unei camere de hotel aflate la mare înălțime și că a aruncat în aer o mașină aparținând rapperului Kid Cudi după ce a aflat că acesta era interesat de Ventura.

Potrivit procesului, Ventura l-a întâlnit pe Combs la sfârșitul anului 2005, când ea avea 19 ani, iar el 37, a semnat un contract de înregistrare pentru 10 albume cu Bad Boy Records în câteva luni și a început o relație amoroasă cu acesta câțiva ani mai târziu.

Combs este cea mai recentă figură de profil înalt din industria înregistrărilor care a fost acuzată de comportament sexual neadecvat în procese recente, printre care se numără cântărețul și compozitorul Steven Tyler de la Aerosmith, producătorul de discuri L.A. Reid și directorul muzical Neil Portnow, fost președinte și director general al Academiei de înregistrări care găzduiește premiile Grammy.