Vin Diesel, starul din franciza „Fast & Furious” a fost acuzat de agresiune sexuală şi crearea unui mediu de lucru ostil, într-un proces deschis de o fostă asistentă, relatează CNN.

Vin DieselFoto: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

Acţiunea civilă deschisă joi la Curtea Superioară din Los Angeles vizează un incident din 2010, în care fosta asistentă a lui Diesel, Asta Jonasson, în timpul filmărilor pentru cel de-al cincilea episod al saga „Fast and Furious", scrie News.ro.

Asta Jonasson fusese trimisă să îl ajute pe actor să părăsească hotelul la primele ore ale dimineții, evitând paparazzi, conform AFP.

Aceasta susţine că actorul a forţat-o, într-o cameră de hotel din Atlanta, şi s-a masturbat în faţa ei.

„În timp ce se afla singură cu el în apartamentul hotelului, Vin Diesel a agresat-o sexual, pipăindu-i sânii și sărutând-o. Doamna Jonasson s-a luptat să se elibereze din strânsoarea lui, în timp ce îi spunea în mod repetat „nu"", se arată în plângere, precizând că actorul a încercat apoi să îi scoată lenjeria intimă.

Potrivit documentului, reclamanta - care a refuzat să-și păstreze anonimatul - a fugit apoi în baie, urmărită de Vin Diesel, al cărui nume real este Mark Sinclair Vincent.

Actorul a forțat-o apoi să îl atingă, înainte de a o imobiliza la un perete și de a se masturba în fața ei.

Reclamanta spune că a fost concediată telefonic a doua zi după incident de către Samantha Vincent, sora actorului și directoarea companiei care o angajase.

„Vin Diesel neagă categoric aceste afirmaţii, în totalitatea lor”, a spus Bryan Freedman, un avocat al lui Diesel, într-o declaraţie pentru CNN.

„Aceasta este prima dată când aude despre această plângere veche de 13 ani şi făcută de o angajată de nouă zile, potrivit rapoartelor”, a adăugat el.

Jonasson îl dă în judecată pe Diesel, împreună cu compania sa One Race Productions, şi cu sora lui Diesel, Samantha Vincent, pentru agresiune sexuală, crearea unui mediu de lucru ostil, supraveghere neglijentă şi concediere abuzivă, între altele.

Ea cere o pedeapsă civilă de 10.000 de dolari pentru fiecare acuzaţie, plus daune punitive nespecificate, potrivit plângerii.

„Nimeni nu este prea faimos sau prea puternic ca să se sustragă justiţiei”, a declarat Claire-Lise Kutlay de la Greenberg Gross LLP, avocata lui Jonasson.

„Sperăm că decizia ei curajoasă de a ieşi în faţă ajută la crearea unor schimbări de durată şi le dă putere altor supravieţuitori”, a adăugat ea.

Diesel a apărut în peste 60 de filme pentru tv şi cinema. El este şi unul dintre producătorii filmelor din franciza de succes ”Fast & Furious”. El are în lucru câteva proiecte, între care ”Fast X: Part 2”.