Familia lui Alain Delon se divizează: starul filmului francez a anunțat joi că depune plângere împotriva fiului său Anthony, în urma unui interviu șocant în care acesta a denunțat starea de sănătate în declin a starului în vârstă de 88 de ani și a acuzat-o pe sora sa vitregă Anouchka că l-a manipulat, potrivit AFP.

Alain DelonFoto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

Scânteia a pornit de la un interviu pentru Paris Match publicat joi, în care Anthony Delon, în vârstă de 59 de ani, a declarat că tatăl său, Alain, este „slăbit” și „nu mai suportă să se vadă așa”.

Fiul lui Delon susține, de asemenea, că a depus o plângere împotriva surorii sale Anouchka, acuzând-o că nu l-a informat că tatăl lor a picat „cinci teste cognitive” între 2019 și 2022.

În cursul după-amiezii, avocatul lui Alain Delon, Christophe Ayela, a făcut o declarație de presă în care a afirmat că clientul său a fost „extrem de șocat de dezastrul mediatic orchestrat de fiul său Anthony” și că intenționează să depună plângere în numele său împotriva comentariilor acestuia, care ar fi avut ca scop „să-i facă rău” lui și fiicei sale Anouchka.

Aceasta din urmă a trimis, de asemenea, o declarație prin intermediul aceluiași avocat, Me Ayela, denunțând, de asemenea, „nerușinarea abjectă” a comentariilor și anunțând o plângere împotriva lui Anthony pentru defăimare, denunț calomnios, amenințări și hărțuire.

Anthony Delon a reacționat imediat pe Instagram acuzând-o pe sora sa Anouchka că l-a vizitat pe tatăl lor joi la prânz la proprietatea sa din Douchy-Montcorbon (Loiret) „pentru a-i arunca Paris Match în față și a-l face să semneze (acest) comunicat de presă josnic”, a declarat acesta.

„Știu că tatăl meu a semnat această hârtie fără să-și dea seama de toată amploarea ei, cel mai probabil fără să o citească, sătul de toate conflictele care îl epuizau”, spune fiul.

Potrivit aestuia, procurorul din Montargis (Loiret), pe baza unei evaluări medicale a tatălui său care stabilește că „discernământul său este total abolit”, „ia în considerare deschiderea unei proceduri de plasare sub protecție judiciară”.

Întrebat în legătură cu această declarație, procurorul general nu a răspuns.