Starul francez Alain Delon a fost plasat „sub protecție judiciară” de către un judecător de tutelă la un tribunal din sudul regiunii pariziene, a declarat luni o sursă apropiată cazului, confirmând o informație difuzată de BFM TV.

Anouchka Delon alaturi de tatal ei in 2019Foto: Berzane Nasser / Abaca Press / Profimedia Images

Instanța a desemnat un reprezentant legal pentru a-l asista pe actorul în vârstă de 88 de ani „în ceea ce privește îngrijirea sa medicală” și alegerea furnizorilor de îngrijiri, potrivit unui document pe care AFP a putut să-l consulte.

La 10 ianuarie, avocații lui Alain Delon și ai fiului său cel mare, Anthony, au cerut ca legenda filmului să fie „plasată sub protecție” „din motive de sănătate”.

O examinare medicală efectuată de un medic desemnat de procurorul general a fost apoi efectuată la 13 ianuarie, potrivit acelorași avocați.

În ordonanța judecătorului de tutelă din 25 ianuarie, s-a constatat că există „un dezacord între cei trei copii ai domnului Alain Delon, în special în ceea ce privește îngrijirea sa medicală” și îngrijitorii „însărcinați cu îngrijirea sa”.

„Este necesar, având în vedere conflictul care îl înconjoară” pe actor, „ca un reprezentant legal neutru și imparțial pentru protecția adulților să fie desemnat pentru a-l asista”, adaugă textul.

În Franța, „sauvegarde de justice” este o măsură de protecție pe termen scurt (un an, și poate fi reînnoită o singură dată), care permite unui adult să fie reprezentat pentru a efectua anumite acte din viața cotidiană.

De la începutul lunii ianuarie, cei trei copii ai vedetei au pornit un război fratricid, prin intermediul presei și al instanțelor de judecată, fiecare jurând că vrea să-și protejeze tatăl, a cărui stare de sănătate este în declin de când a suferit un atac cerebral în 2019.

Anthony, în vârstă de 59 de ani, și Alain-Fabien, în vârstă de 29 de ani, consideră că Alain Delon este manipulat de sora lor Anouchka, în vârstă de 33 de ani, care le-ar fi ascuns starea de sănătate și ar dori să-l ducă înapoi în Elveția.

Avocatul Frank Berton, care o reprezintă pe fiica actorului, a declarat pentru AFP că Anouchka „este la fel de mulțumită ca și mine de faptul că justiția a desemnat un agent și s-a ocupat de această problemă. Este un lucru bun”.