Vedeta internațională a filmului francez Alain Delon a anunțat marți, prin intermediul avocatului său, că nu va face apel împotriva plasării sale sub tutelă consolidată, măsură decisă săptămâna trecută de un judecător din centrul Franței, potrivit AFP.

Anouchka Delon alaturi de tatal ei in 2019Foto: Berzane Nasser / Abaca Press / Profimedia Images

„Alain Delon nu va face apel la decizia pronunțată în urma audierii din 4 aprilie 2024 la tribunalul judiciar din Montargis. El are încredere în reprezentantul desemnat de instanță”, a explicat Laurence Bedossa, care îl reprezintă pe actorul în vârstă de 88 de ani.

Legendarul star de cinema, care a suferit un accident vascular cerebral în 2019 și suferă și de limfom (cancer al sistemului limfatic), fusese plasat sub protecție judiciară din ianuarie, cu numirea unui reprezentant desemnat de tribunal „pentru îngrijirea sa medicală”.

Joia trecută, această măsură a fost transformată în „tutelă consolidată”, ceea ce înseamnă că el nu mai poate decide singur asupra gestionării bunurilor și finanțelor sale.

Frank Berton, avocatul lui Anouchka Delon, fiica actorului, a calificat această tutelă drept o măsură „greoaie”, chiar „excesivă”.

„Trebuie să fie un lucru dificil pentru el să treacă prin asta”, deoarece „nu și-a pierdut capul”, a spus Berton.

Potrivit acestuia, Alain Delon „se uită la știri, se exprimă. A existat un raport de expertiză în ianuarie care a spus că există cu siguranță o anumită afectare a discernământului său, dar nu o abolire a discernământului său”.

De la începutul lunii ianuarie, cei trei copii ai starului duc un război fratricid, prin intermediul presei și al instanțelor de judecată, fiecare jurând să-și protejeze tatăl a cărui sănătate este în declin.

Fiii săi, Anthony, 59 de ani, și Alain-Fabien, 29 de ani, consideră că Alain Delon este manipulat de Anouchka, 33 de ani, care le-ar fi ascuns starea sa de sănătate și ar dori să-l ducă înapoi în Elveția.

Potrivit fraților săi, tânăra de 30 de ani ar dori să-și repatrieze tatăl în țara elvețiană, unde a dobândit cetățenia elvețiană și unde a locuit în mod regulat, pentru a evita să plătească un impozit ridicat pe moștenire la moartea tatălui lor.

La rândul ei, tânăra i-a dat în judecată pe cei doi frați ai săi pentru încălcarea vieții private după ce a fost difuzată o înregistrare a unei conversații între ea și tatăl său. Procesul urmează să aibă loc în aprilie 2025 la Paris.