Michael J. Fox afirmă că generația de actori și vedete care și-au câștigat celebritatea în anii 1980 era mult mai „rezistentă” comparativ cu celebritățile care devin faimoase acum cu ajutorul platformelor social media, relatează revista Variety.

Michael J. FoxFoto: Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fox, unul dintre cei mai apreciați și îndrăgiți actori ai generației sale, a amintit în acest sens o întâmplare legată de Premiul Oscar onorific pe care l-a primit pentru întreaga carieră cu doi ani în urmă.

„Există o expresie la care am făcut referire când mi-au dat premiul onorific al academiei [artelor și științei filmului]. Cineva mi-a zis în ziua de dinainte că vorbea cu altcineva despre primirea acestui premiu și despre cum e să fii faimos și mi-a spus 'Ai faima anilor '80'. Și eu m-am gândit 'Wow, asta e cool, faima anilor '80'. Da, eram diferiți. Eram mai rezistenți. Nu aveam social media, nu avea nimic din porcăriile de genul”, a relatat el într-un interviu acordat revistei People.

„Și a fost o perioadă extraordinară”, a subliniat el.

Întrebat de jurnaliștii de la People dacă era mai „greu” să fii faimos în anii 1980 decât în prezent, actorul în vârstă de 62 de ani a răspuns:

„Păi, trebuia să ai talent. Asta ajuta”.

„Obișnuiam să muncim pe brânci, să ne antrenăm mușchii actoriei și să ne uităm la alți actori și stăm cu alți actori vorbind despre actorie”, a relatat el.

„Iar acum ai oameni care vin cu replici de genul 'Cine e pulovărul tău? Ce pulovăr ai pe tine? Care e următorul pas de dans?' și ești cea mai faimoasă persoană din lume”, a mai spus Michael J. Fox.

Patru ani de când Michael J. Fox s-a retras din actorie

Fox a renunțat la actorie în 2020, afirmând la momentul respectiv că îi este tot mai greu să memoreze replicile pe care trebuia să le spună din cauza avansării bolii Parkinson.

Însă într-un interviu separat acordat mai devreme în cursul acestei luni revistei Entertainment Tonight el a spus că ar putea reveni asupra deciziei pentru un rol pe care îl simte potrivit.

„Cel mai mare obiectiv al meu a fost, cred, să cresc o familie. Avem patru copii uimitori iar acesta este lucrul important”, a răspuns el după ce a fost întrebat despre o posibilă revenire.

„Iar apoi avem celălalt lucru cu fundația [caritabilă înființată de Fox]... însă dacă ar apărea ceva în care să îmi pot pune propriile realități, provocările mele, dacă îmi pot da seama despre ce este vorba”, a mai spus el înainte să confirme că ar fi interesat.

„Dacă cineva îmi oferă un rol nou iar eu îl fac și mă simt bine, grozav”, a mai spus el.

Ultima apariție a sa într-un rol major a avut loc în urmă cu 4 ani, când el a apărut în serialul The Good Fight, însă anul trecut el a acordat mai multe interviuri pentru promovarea Still, un documentar despre viața și cariera sa produs de Apple TV+.