Matteo Berrettini se pregătește pentru revenirea pe terenul de tenis (nu a mai jucat de la finalul lunii august 2023), iar italianul a anunțat recent că s-a despărțit de iubita lui, Melissa Satta, după aproape un an de relație.

Matteo BerrettiniFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Senzația momentului din tenisul masculin, victorie mare la ATP Dubai (Rezultatele zilei)

Matteo Berrettini s-a despărțit de Melissa Satta - Italianul revine în martie pe teren

Berrettini (27 de ani) a fost cel mai sus în clasamentul ATP pe locul 6, la începutul anului 2022, dar numeroasele accidentări l-au împiedicat să revină în elita sportului alb.

Matteo nu a mai jucat de la US Open 2023 (s-a retras în timpul meciului din tuurul al doilea) și a ajuns pe locul 125 în ierarhia mondială, dar a anunțat că-și dorește să revină pe teren în luna martie.

„Eu și cu Melissa nu mai suntem împreună. Pot doar să spun că ce am avut noi a fost foarte frumos. O relație intensă. Ne respectăm foarte mult reciproc.

Nu voi spune mai mult de-atât pentru că nu-mi place să vorbesc public despre viața mea persoană. Nu s-a întâmplat nimic special care să ducă la despărțire. Trebuie să-i mulțumesc pentru perioadă în care am trăit împreună, în ciuda dificultăților avute” - Matteo Berrettini, citat de The Sun.

Italianul are 156 de victorii și 86 de înfrângeri în carieră, iar doar din premiile din tenis a adunat $11.546.845.

Cele mai importante rezultate ale carierei au venit la Wimbledon 2021 (a jucat finala, fiind învins de Novak Djokovic) și la Australian Open 2022 (a cedat împotriva lui Rafael Nadal în semifinale).

Berrettini a format un cuplu și cu Ajla Tomljanovic (jucătoare în circuitul WTA, fost loc 32 mondial), dar cei doi s-au despărțit în septembrie 2022, după doi ani de relație.

>> La 36 de ani a intrat într-un grup select al circuitului ATP

Cine este Melissa Satta

În vârstă de 38 de ani, Melissa s-a născut la Boston, Massachusetts, SUA. Are cetățenie americană și italiană.

Este prezentatoare tv și de-a lungul carierei a avut relații cu fotbaliști precum Christian Vieri (2006-2011) și Kevin-Prince Boateng (s-au căsătorit în 2016 și au divorțat în 2020 - au un fiu, Maddox, în vârstă de 9 ani).