Colectia de bijuterii a unei doamne spune foarte multe despre personalitatea si preferintele ei. Daca iti place sa iti cumperi sau sa primesti bijuterii, atunci cu siguranta te-ai confruntat cu problema aranjarii si depozitarii lor. In majoritatea cazurilor, rezolvarea dilemei o reprezinta cutia de bijuterii, insa alegerea ei ar putea fi mai dificila decat ne putem imagina. Iata cateva sfaturi pentru achizitionarea cutiei de bijuterii potrivite.

Daca deja ai multe accesorii si intentionezi sa-ti cumperi altele in viitorul apropiat, atunci o cutie mare, din lemn, cu multe compartimente iti va fi de mare ajutor. Astfel, bijuteriile vor sta „comod“, vor fi protejate si nu se vor incurca, iar tu nu vei pierde timp pretios cautandu-ti podoabele.

De asemenea, este recomnadat sa asezi bijuteriile pe categorii pentru a evita ca acestea sa se incurce Nu este indicat sa pui lanturile si medalioanele in acelasi loc cu cerceii, inelele sau alte piese voluminoase. Risti astfel sa uzezi si chiar sa rupi unele bijuterii.

Foarte important este si finisajul interior al cutiei. Catifeaua este cel mai bun material pentru bijuterii, ferindu-le de zgarieturi nedorite. Un interior din metal sau lemn nu este de preferat daca vrei sa depozitezi acolo bijuterii din perle sau pietre pretioase.

Alegerea cutiei de bijuterii potrivite este si o chestiuni de stil. Forme diverse, incrustatii, modele pictate sau sculptate, cutia de bijuterii este nu doar un accesoriu, ci si un obiect de arta. Fie ca imita stilul antic, din lemn sculptat, sau traseaza linia simpla, minimalistica, cutia de bijuterii trebuie sa fie o completare a stilului in care ti-ai decorat camera. Alege ce-ti place si ce se potriveste cu personalitatea ta.

Daca nu vrei sa-ti expui bijuteriile si vrei sa le feresti de copii jucausi, animale sau chiar de vizitatori care nu-ti inspira incredere, atunci cumpara o caseta cu o incuietoare adecvata. Se asemenea, daca bijuteriile sunt cu adevarat valoroase, este indicat si un seif sau o caseta cu cifru.

Sursa: jewelrybox.com