Primarul general al capitalei Republicii Moldova, Ion Ceban, cere demisia șefului Direcției comerț și prestări servicii, Marcel Zambițchi, după ce o reptilă uriașă a fost instalată zilele trecute lângă pomul de Crăciun din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), notează Ziarul de Gardă.
Cai, măgari, curcani, capre sau găini, animale care au fost salvate de pe câmp sau chiar înainte să fie ucise, au fost strânse într-o fermă a animalelor salvate, amenajată în cadrul Sanctuarului de Urși Libearty. Ferma a fost deschisă marți și are scop educațional.
Articol susținut de One United Properties
Nu sunt nici prea multe, nici foarte prietenoase, sigure sau spectaculoase, însă parcurile din Capitală oferă totuși suficiente trasee pe care se înghesuie tot mai mulți alergători.
Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, aflată în Dubai, Emiratele Arabe Unite, a fost iluminată în culorile tricolorului, duminică, de Ziua Națională a României. „La mulți ani, România! La mulți ani tuturor românilor! Steagul României pe cel mai înalt turn din lume - Burj Khalifa, Dubai”, a scris pe Facebook Consulatul General al României la Dubai.
Mari campioni olimpici și mondiali, antrenori și președinți de federații vor fi profesori de sport timp de o zi pentru 1.500 de elevi de la mai multe școli din sectorul 5 al Capitalei. Anghel Iordănescu, Monica Iagăr, Nicu Vlad, Ana Maria Popescu Brânză, Julianne Duckadam, Helmut Duckadam, Cristinel Romanescu, Silvia Stroescu, Gruia Docan, Alexandra Dulgheru și Alina Dumitru vor susține ora de Educație Fizică și Sport pentru elevii de la mai multe școli din București, în perioada 2-17 decembrie, în cadrul proiectului „Azi sunt proful tău de sport”.
de webPR.ro
Anul acesta au făcut înconjurul Europei cu peste 100 de show-uri în fața a peste un milion de oameni. A sosit momentul ca următoarea oprire a elitei magiei, The Illusionists, să fie la București. Între 13 și 15 februarie 2020, Sala Polivalentă va găzdui, în premieră, patru reprezentații consecutive ce vor tăia respirația spectatorilor cu numere de iluzionism și mentalism șocante, pline de adrenalină. Spectacolele vor fi traduse în limba română. Biletele se găsesc în rețeaua Entertix.
Articol susținut de One United Properties
Parcul Drumul Taberei este fără îndoială unul dintre cele mai scumpe din România: 75 de milioane de lei a costat renovarea, iar la această sumă se mai adaugă și cele 25 de milioane de lei pentru serele exotice. Am vrut să văd ce părere au bucureștenii din Sectorul 6 despre serele cu plante tropicale și mai ales despre programul restrictiv de vizitare a acestora.
Articol susținut de One United Properties
Parcul istoric al Galațiului, inaugurat în 1883, a scăpat în cele din urmă de vandalii care distrugeau în fiecare an statuia lui Mihai Eminescu, dar tot nu este ceea ce ar fi trebuit să fie: în loc de istorie, gălățenii trebuie să se mulțumească cu un ghiveci cu accente maneliste, în care piesa de rezistență este un sexy-club, construit în tulburii ani '90, pe fostul WC public.
de Smile Media
Auchan Retail România te invită duminică, 27 octombrie, începând cu ora 9:00, la Arcul de Triumf, pentru a da startul curselor Bucharest Urban Athletics, ce vor avea loc în inima Capitalei, pe bulevardul Kiseleff, și la care sunt așteptați peste 1000 de participanți. Toți pasionații de alergat, de la copii, la începători în ale sportului sau profesioniști desăvârșiți, sunt așteptați să ia parte la acest spectacol atletic, ca participanți sau spectatori, pentru a promova împreună importanța unui stil de viață sănătos.
Dacă românul s-a născut poet, cu siguranță că suedezul și vecinii lui scandinavi s-au născut scriitori de romane polițiste. În acest an au apărut primele cărți din seria Fabian Risk, de Stefan (Percyval) Ahnhem, un nume exotic, pe care nu îl vom uita curând. ”Poveștile mele au o amploare foarte mare, au foarte multe personaje și se întâmplă atât de multe lucruri, încât îmi este imposibil să mă gândesc dinainte la toate detaliile. Nu ai cum, trebuie să dezvolți povestea pe măsură ce scrii.”, spune Stefan Ahnhem într-un interviu pentru Serial Readers.
de webPR.ro
Documentarul Hermitage: The Power of Art rulează din 24 octombrie la Happy Cinema București din Liberty Center. Toni Servillo ne va conduce într-o călătorie prin unul dintre cele mai iubite și vizitate muzee ale lumii în magicul Sankt Petersburg.
Târgurile de toamnă din România sunt semnale zgomotoase și colorate că vara a luat sfârșit. Și pentru multe familii din zonele mai sărace ale țării sunt unele din puținele evenimente accesibile din tot anul. Târguri ca acela de la Titu, la nord-vest de București, erau singurele distracții publice în România rurală din secolul al 19-lea. În zilele noastre sunt ceva mai tehnologizate, dar altfel puține s-au schimbat în două secole.
Peste 50 de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale vineri, la Iași, în prima zi de pelerinaj la Cuvioasa Parascheva. Trei persoane au ajuns la spital, potrivit Mediafax.
de webPR.ro
Ești pasionat de Ethical Hacking sau cunoști pe cineva interesat de acest domeniu? În luna Octombrie, echipa Hack The Zone a organizat un eveniment care-i provoacă pe cei talentați să-și demonstreze abilitățile. Eveniment este puțin spus, deoarece Hack The Zone Conference & Challenges îmbină două zile în care se vor discuta subiecte de interes din zona securității cibernetice cu o competiție complexă, la finalul căreia va fi desemnat un singur câștigător. Atât!
Zece artiști și peste 30 de voluntari sunt implicați într-un proiect artistic în Bacău prin care pereții mai multor blocuri sunt pictați cu vopsele care absorb noxele. În plus, picturile atrag atenția și asupra discriminării la care sunt supuși copiii din diferite categorii, cum ar fi nevăzători, cei cu deficiențe de auz sau care fac parte din comunitățile rome.
Un apartament la ultimul etaj, închirat într-un bloc din Drumul Taberei. Un frigider aproape gol, dar o viață nouă, într-o țară din Balcani. Așa a început aventura în România a lui Marc Areny, un tânăr inginer francez. În urmă cu aproape opt ani, a ales să vină la București pentru că ”aici a simțit că este viață”. S-a adaptat rapid într-o țară în care oamenii nu te judecă, dar prieteniile pot fi stricate ușor atunci când este vorba de bani. Într-un interviu pentru Hotnews, tânărul francez a povestit ce l-a șocat în România și ce l-a făcut să renunțe la traiul lejer din țara sa natală.
Articol susținut de One United Properties
Parcurile din Capitală sunt printre cele mai neprietenoase din Europa pentru animalele de companie.
Pe repede înainte. Așa se desfășoară viața la Seul, orașul care nu doame niciodată. Este un loc ”înnebunitor”, cu trafic intens, oameni care muncesc foarte mult și magazine care sunt deschise permanent. Pe străzi izolate, ascunse de zbuciumul orașului, se regăsesc puținele restaurante unde se consumă carne de câine. Vin aici persoanele în vârstă, dornice să păstreze o tradiție veche. În urmă cu aproape cinci ani, ajungea la Seul, cu o bursa de studii, tănăra Silvia Pencu. Ea a povestit, într-un interviu pentru HotNews, cât de fascinantă este această lume și cum regăsește România, de fiecare data când se întoarce acasă.
Peste 1.500 de sași din țară și străinătate participă, în acest weekend, în Bistrița, la „Sachsentreffen”, Întâlnirea saşilor de pretutindeni, eveniment ajuns la a 29-a ediție. Unul dintre cei care a revenit în oraș cu această ocazie este Rainhold Erick Kohlruss, plecat din țară de 60 de ani, relatează Mediafax.
Numele cartierelor Capitalei îşi au originea nu doar într-o serie de întâmplări, denumirile fiind legate mai ales de evoluţia aşezărilor din jurul oraşului, explică istoricul şi antropologul Adrian Majuru, directorul general al Muzeului Municipiului Bucureşti. Capitala sărbătorește în aceste zile 560 de ani de la prima atestare documentară. Denumirea multor cartiere din Bucureşti este legată de vechile vetre săteşti, dar și de diferite obiective importante - biserici, piețe, clădiri importante. Pe viitor, însă, vor deveni cartiere bucureștene actualele localități de la granița imediată a Capitalei?