Saptamana aceasta ai putea sa incerci si altceva la micul dejun. De exemplu, bruschetele cu ciperci. Daca nu ai la dispozitie 20 de minute sa le prepari, le poti gati de cu seara. Dimineata doar le incalzesti. Gustul si mirosul lor iti vor aduce buna dispozitie. Iata ce-ti trebuie pentru doua portii.

Ingrediente:

2 catei de usturoi

½ ceasca de ciuperci proaspete taiate fin

2 linguri de ardei gras rosu

1 ceapa verde, taiata foarte fin

1 lingura de branza parmezan rasa

1 lingura de ulei de masline

½ lingurita de suc de lamaie

¼ lingurita de tarhon uscat

¼ lingurita de cimbru uscat

sare si piper negru (optional)

6 felii de paine frantuzeasca

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul. Se curata cateii de usturoi. Unul se piseaza, celalalt se taie pe jumatate.

Intr-un vas mic se amesteca ciupercile cu ardeiul, ceapa verde, usturoiul pisat, cu 1 ½ lingurita de branza parmezan, cu uleiul de masline, sucul de lamaie, tarhonul si cimbrul.

Se adauga sarea si piperul.

Se pun feliile de paine pe un gratar, se baga la cuptor, la 10 centimetri de flacara, si se tin cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana capata o culoare maronie.

Se iau de pe gratar si se freaca pe deasupra cu usturoiul ramas. Se pune pe fiecare felie 1 lingura din amestecul de ciuperci, iar pe deasupra se presara restul de braza parmezan.

Se da din nou la cuptor timp de cateva minute, pana cand branza se topeste. Se servesc calde.

Sursa: howstuffworks.com