Sexul copiilor nu mai este o problema care tine doar de "cum o vrea Dumnezeu". Rezultatele unui studiu realizat pe animale a aratat ca nivelul ridicat de testosteron din uter favorizeaza formarea fetusilor de sex masculin. Cercetatorii cred ca aceleasi rezultate sunt valabile si in cazul oamenilor, conform Mediafax..

Nu doar doamnele de fier sa pot astepta sa nasca baieti, ci si femeile foarte stresate sau anxioase. Aceste stari cresc nivelul de testosteron din uter, avand acelasi rezultat.

In mod normal, tipul de sperma este cel care stabileste sexul copilului. In functie de tipul de cromozom continut, sperma purtatoare de cromozom X va duce la formarea unei fetite, in timp ce sperma care contine cromozom Y va duce la nasterea unui baiat.

Nu doar tipul de sperma este important insa, ci si mediul din uterul femeii, care influenteaza probabilitatea diferitelor tipuril de spermatozoizi de a ajunge primii la ovul.

Experimentele pe vaci realizate de catre cercetatorii de la Universitatea din Auckland arata ca, cel putin in cazul animalelor, prea mult testosteron in uter va usura drumul spermei purtatoare de cromozom Y. Prea mult testosteron la o femeie este asociat cu atitudinea hiperprotectoare si cu agresivitatea.