Unul dintre momentele critice din viata unui parinte este acela cand copilul sau trebuie sa se gandeasca la o cariera. Desi nu este corect sa te impui in decizia copiiilor cu privire la cariera, este foarte important sa il consiliezi. Citeste in articol cateva sfaturi pentru a duce la bun sfarsit aceasta misiune.

Unii dintre copii se bucura de anumite talente de la nastere, precum cantatul sau pictatul. Altii sunt extrem de priceputi in ceea ce priveste numerele. Rezerva-ti timp pentru a observa talentele copilului tau si eventual incurajeaza-l in directia respectiva. Cumpara-i jucarii, jocuri care se refera la domeniul lor de interes. Ar putea fi un instrument muzical, o trusa de pictat sau un joc cu numere, eventual inscrie-lla concursuri din aceste domenii.

Alege cu mare atentie carti, care contin povesti sau biografi realizate de oameni care au activat in acelasi domeniu de interes ca micutul tau. In functie de varsta copilului, acesta va percepe in mod diferit mesajul cartilor respective.

Poarta conversatii interesante cu copilul sau si "viseaza" impreuna cu el. Copiii sunt idealisti. Ei cred ca totul este posibil si viseaza in mod constant la lucruri marete. Astfel copilul se va bucura de increderea ta si ii va fi mult mai usor sa iti expuna punctele lui de vedere, potrivit howtodothings.com.

Fii ferm si insista asupra faptului ca daca lui ii place muzica sau pictura, asta nu inseamna ca trebuie sa neglijeze celelalte materii. Fa-l sa inteleaga ca un factor foarte important este alimentatia sa, invata-l sa manance sanatos, expune-i in termeni cunoscuti ca trebuie sa-si pastreze mintea sanatoasa.

Ca parinte trebuie sa sti ca disciplina a mintii este una dintre cele mai importante chei pentru o cariera de succes.