„Mehdorn va fi noul comisar federal pentru protectia datelor“ titreaza la 1 aprilie homepage-ul Arcor.de. Arcor a fuzionat cu Vodafone, fiind printre liderii de piata in Germania, in telecomunicatii. „La mai putin de doua zile dupa ce a fost implicat in scandalul datelor de la Caile Ferate si si-a anuntat demisia, fostul sef al DB, Hartmut Mehdorn, are un nou serviciu“ continua informatia de pe site.

„De la 1 mai 2009, fostul sef al Cailor Ferate va fi noul comisar federal pentru protectia datelor si libertatea de informare. Asupra numirii au cazut de acord cancelarul Angela Merkel si presedintele SPD, Franz Müntefering, marti seara, la Berlin. Mehdorn urmeaza a fi confirmat in Parlament saptamana viitoare“, ni se mai povesteste.

„Ma bucur de noua mea insarcinare, ar fi spus Mehdorn dimineata, intr-o prima luare de pozitie. Cred ca sunt omul ideal pentru acest post. Am invatat din greseli. La mine sunt datele cetatenilor din Germania in maini sigure“, citeaza pe cel mai serios ton de stire, acelasi website.

In stanga articolului, care nu are in subsol nici o referinta de agentie de presa, se face un sondaj in care publicul e intrebat daca Mehdorn e bun pentru aceasta functie. Din trei variante de raspuns, ultima e „asta-i o pacaleala de 1 aprilie“.