Transilvania Tattoo Expo, prima convenţie internaţională de artă corporală din România, a fost castigata de clujeanul Arpad Orban (Icon) de la Bizzzart Tattoo - probabil cel mai talentat artist tatuator din România.

Prima editie a Transilvania Tattoo Expo s-a încheiat duminica seară, cu spectacolul oferit de cei de la Crispus, anunta organizatorii, intr-un comunicat de presa.

Arpad Orban a reuşit să adjudece două premii si sâmbătă, Best Realistic şi Best in Show. In ultima zi a festivalului, el a obtinut titlul râvânit de toţi artiştii prezenţi la Sibiu: Best in Convention, cel mai bun tatuaj realizat în cadrul Transilvania Tattoo Expo.

Pe perioada celor trei zile de expoziţie, 40 de artişti tatuatori din întreaga lume au realizat

TT - by Sebastian Tavala
TT - by Sebastian Tavala
Foto: Transilvania Tatoo
aproximativ 150 de tatuaje, specialişti în body modification au făcut zeci de pierce-uri, chiar şi o intervenţie chirurgicală de despicare a limbii, au avut loc demonstraţii de body painting, şase trupe rock au animat atmosfera în fiecare seară a evenimentului, 4.000 de vizitatori au avut ocazia să vadă ce înseamnă arta tattoo.

Din juriu au facut parte Angel (Alberto Romeral), unul dintre cei mai buni tatuatori din lume, spaniol, stabilit în India, o legendă în lumea artiştilor tatuatori, Travelin Mick (Michael Laurkien), cel mai bine cotat jurnalist specializat pe astfel de evenimente, şi Zsolt Sarkozy, cel mai renumit artist din Ungaria.

Asociaţia "Transilvania Tattoo Club", înfiinţată în anul 1997, afiliată la U.E.T.A (United European Tattoo Artists) îşi propune crearea unei comunităţi deschise tuturor pasionaţilor de artă corporală din România.