Istoria vinului/ Pivnitele Podgoreanu - productia din 1942

de Ionut Baias     HotNews.ro
Miercuri, 20 octombrie 2010, 0:21 Life | Natural

Etichete de colectie
Foto: Hotnews
In plin razboi mondial stimabilul Costache S. Chiriac, era un prosper negutator de vinuri in Braila. Cu doar un an inainte de fatidicul 23 august, ofiterii romani si germani, degustau o grasa, o feteasca, un negru vartos sau un aligote. Burghezia nemobilizata si elevii se multumeau cu un vin tip standard sau un alb superior, in timp ce clasa muncitoare ravnea la o tuica de prune.

Putinii tarani rataciti prin pietele orasului mai apucau o spuma de drojdie (distilatul obtinut din drojdia ramasa pe fundul butoiului).

Nici gospodinele nu au fost uitate, otetul superior provenea de la "Prima Fabrica Romana de Otet Natural din Vin" si era de gasit si in Bucuresti pe soseaua Mihai Bravu.

preluare de pe blogul Aberatii Bahice


Citeste mai multe despre   



















865 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS



ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version