Prima participare romaneasca la un Campionat European de Dans Irlandez, 51 medalii si trofee obtinute la concursuri in 2011, 80 spectacole sustinute pe scene din Bucuresti si alte orase, 17 workshopuri de dans irlandez organizate peste tot in tara - acestea sunt realizarile pe care trupa Irish Way le-a celebrat sambata seara pe 17 decembrie, la un spectacol - serbare ce a avut loc la Studioul Popa Nan.

Infiintata in urma cu 3 ani si jumatate in urma de catre Dan Popovici, cu sprijinul lui Anne-Marie Cunningham, celebra profesoara din Irlanda si fosta membra a trupei Riverdance, Irish Way a reusit sa se impuna in Romania ca cea mai importanta trupa exclusiv atrasa de arta dansului irlandez. Evenimentul cel mai important al anului l-a constituit participarea la Campionatul European de Dans Irlandez de la Milano, din 18-19 noiembrie.

Concursurile de acest tip sunt extrem de bine organizate, si ca mod de desfasurare seamana mai mult cu o olimpiada sportiva. Au loc foarte multe probe, pe diferite tipuri de dansuri, impartite in mai multe grupe de varste.

Aflata in concurenta cu tari cu traditie indelungata, rezultatul trupei romanesti a fost surprinzator si neasteptat pentru toti: cinci premii intai si un total de 25 medalii si trofee.