Concertul Lady Gaga de joi seara din Piata Constitutiei va fi sustinut pe cea mai mare scena folosita de un artist international intr-un turneu, informeaza Emagic intr-un comunicat. Scena, care se va intinde pe o suprafata de aproximativ 3.000 de metri patrati, are o deschidere de 150 de metri si 26 de metri inaltime.

pregatiri pentru concertul Lady GagaFoto: Agerpres

La montarea acesteia au lucrat 45 de oameni, timp de patru zile si a fost nevoie de ajutorul a 10 utilaje - doua macarale de 60 de tone, sapte stivuitoare si un cherrypicker.

Scena implica, de asemenea, 850 kilowati de lumina si 600 kilowati de sunet. Elementele scenei au fost aduse la Bucuresti cu 20 de tiruri iar echipamentul de sunet si lumini a fost transportat cu alte 22 de tiruri.

Efectele speciale pregatite pentru show vor necesita o tona de dioxid de carbon, iar echipa artistei a venit cu propriile generatoare pentru acest eveniment, fiecare avand un megawatt, informeaza comunicatul citat de Agerpres.

Finalizarea decorurilor concepute sub forma unui castel gotic, precum si montarea ecranelor au durat o zi intreaga.

Concertul de la Bucuresti este cel de-al doilea pe care Lady Gaga il sustine in Europa in turneul 'The Born This Way Ball', dupa cel sustinut marti seara la Sofia. Artista a sosit la Bucuresti miercuri dimineata, dar a coborat din autocarul care a adus-o din Bulgaria dupa aproximativ patru ore.

Ea a fost intampinata de zeci de fani adunati in fata hotelului Athenee Palace Hilton.

Accesul publicului la concert se va face incepand cu ora 17,00, pe la cele doua intrari amenajate pe bulevardul Libertatii, intrarea dinspre Parcul Izvor si cea dinspre Calea 13 Septembrie. Biletul achizitionat pentru acest concert permite accesul o singura data in stadion, pana la finalul programului de spectacol.

Cei care parasesc zona de concert si doresc sa reintre vor fi nevoiti sa cumpere un bilet nou. Concertul va fi deschis de Lady Starlight, care va urca pe scena in jurul orei 18,30, iar The Darkness va concerta o ora mai tarziu.

Lady Gaga isi va incepe show-ul in jurul orei 20,30, promitandu-le fanilor un spectacol cu adevarat grandios. Pentru accesul in Monster Pit, cei mai infocati fani ai divei sunt asteptati la intrarea dinspre calea 13 Septembrie, incepand cu ora 20,00.

Alegerea norocosilor care o vor vedea pe Lady Gaga din celebrul Monster Pit se va face exclusiv de reprezentantii artistei, pentru mai multe detalii privind criteriile de selectie putand fi accesata pagina oficiala a acesteia, www.ladygaga.com.

In zona de concert nu va fi permis accesul cu: sticle (inclusiv sticlele de parfum peste 100 ml si deodorante), bidoane de plastic, cutii de bautura, conserve, artificii, bannere sustinute de bete, spray-uri, scaune, arme, bauturi, mancare, obiecte contondente, animale de companie, lanturi, aparate foto profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detasabil) sau aparate de inregistrare audio-video.

De asemenea, in caz de ploaie, accesul cu umbrele nu va fi permis, spectatorilor fiindu-le recomandat sa-si aduca pelerine de ploaie. In zona de concert, pentru eficientizarea accesului la bar, toate produsele vor fi comercializate in baza unor jetoane ce vor putea fi procurate de la punctele special amenajate in acest loc.

Biletele ramase disponibile pentru concert pot fi achizitionate in continuare online, de pe www.myticket.ro, dar si din reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria 'Mihai Eminescu' si Sala Palatului, la preturi incepand de la 90 de lei la 345 de lei.