Motu Florian Pittis ar fi implinit, pe 4 octombrie, 69 de ani. Pentru ca memoria sa sa ramana vie, Ducu Bertzi ii dedica concertul „Frageda stea” sustinut impreuna cu Mihai Nenita, la Aida Pub pe 4 octombrie.

Concert Ducu BertziFoto: Afis

„Moţu a fost o lumină pentru noi toţi. Toţi cei care l-am cunoscut şi am fost alături de el, de-a lungul vieţii, am avut o mare şansă fiindcă el ne dăruia şi ne învăţa permanent câte ceva. Fiecare întâlnire cu el era o mare bucurie pentru noi”, marturisea Ducu Bertzi.

Ceea ce rămâne din noi după trecerea în lumea celor drepţi este ceea ce am dat cât am trăit. Iar Moţu ne-a tot dat, doar noi să fi fost în stare să primim măcar un sfert din ceea ce el a vrut cu încăpăţânare să lase în urmă, sfidând toate nedreptăţile condiţiei de muritor. Ştia că spre cer avem totdeauna libertate absolută; spre pământ totdeauna suntem în condiţii.

Concertul va incepe la ora 21:00, iar pretul unui bilet este de 25 de lei. Rezervari se pot face la numarul: 0726318463.

„Sunt curat la trup, curat la suflet,/ Vreau sa-i inteleg si sa-i iubesc./ Nu conteaza cat de lung am parul,/ Important e cat de mult gandesc.// Simt in trup pletosii daci, comati,/ Firea mea e saltul omenesc./ Nu conteaza cat de lung am parul,/ Important e cat si cum gandesc.// Lume, lume, sora lume,/ Lume, lume, sora lume,/ De ce esti rea, rea de gura,/ De ce ne privesti cu ura?/ Vinovatii fara vina/ Cer sa se faca lumina.// Vrea sa-nalt castele de gandire,/ Vreau sa fiu lasat sa simt cum cresc./ Nu conteaza cat de lung am parul,/ Important e cat si cum gandesc.// Nu e loc de noi in lumea voastra,/ Nu-s din noi acei ce ne muncesc/ Si tin cont de cat de lung am parul,/ Nu de cum si cat de mult gandesc”...