Inaintea lansarii albumului si a turneului, ne-am intalnit cu baietii de la byron si am discutat despre cat de mult inseamna „chimia” in viata unei trupe, dar si despre surse de inspiratie, improvizatii si provocari continue. Lansarea albumului bilingv „30 seconds of Fame / 30 de secunde de faima” va fi pe 16 martie, la Palatul Copiilor din Bucuresti. Dupa evenimentul de la Bucuresti, byron vor duce spectacolul de lansare, cu o structura si o scenografie aparte, la o mica plimbare prin tara!

trupa byronFoto: Smile Media

Iata mai jos discutia cu cei de la byron. Recomandam vizionarea in mod HD si full-screen.

byron from Smile Media on Vimeo.

Dupa evenimentul de la Bucuresti, byron vor duce spectacolul de lansare, cu o structura si o scenografie aparte, la o mica plimbare prin tara!

Programul turneului este urmatorul:

- Sambata, 30 martie, Timisoara, Casa de Cultura a Studentilor

- Vineri, 5 aprilie, Cluj-Napoca, Casa de Cultura a Studentilor

- Sambata, 6 aprilie, Targu Mures, Teatrul National

- Vineri, 12 aprilie, Iasi, Casa de Cultura a Studentilor

Albumul va contine 13 piese noi si va fi disponibil in doua editii distincte – in limba romana, respectiv in limba engleza. In plus, pentru iubitorii de raritati, va exista si o editie limitata, lucrata manual de catre membrii trupei, ce va contine ambele discuri. Grafica albumului este realizata de catre 6fingers, claparul trupei, dupa un concept original.

Pe langa membrii trupei, pe acest album se vor face auziti mai multi muzicieni invitati. Dintre acestia, ii amintim pe violonistul Alexander Balanescu, Luiza Zan, Petre Ionutescu (trompeta – Blazzaj), un cvartet de coarde din Los Angeles dar si...publicul byron, inregistrat de catre trupa in timpul unui concert sustinut recent in Bucuresti.

Biletele la concertele turneului byron sunt disponibile in numar limitat (cu loc pe scaune), si s-au pus in vanzare in reteaua Eventim - online la http://bit.ly/turneu-byron si in magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti.

byron este o formatie de rock alternativ/progresiv. Din 2006 si pana azi au lansat 3 albume de studio ("Forbidden Drama", "A Kind of Alchemy" si "Perfect" - un album de prelucrari dupa melodii romanesti). Trupa are la activ si doua productii video - "Acoustic Drama", primul DVD unplugged romanesc, si "Live Underground in salina Turda", primul concert romanesc difuzat pe HBO si disponibil pe disc Blu-ray.

byron (www.byronmusic.ro):

Dan Byron – voce, chitara acustica, flaut

Costin Oprea – chitara electrica

6fingers – clape, chitara acustica, voce

Laszlo Demeter – bass

Dan Georgescu – tobe