Stefan Banica Jr. a fost artistul care a obtinut cel mai importante premii la Gala Premiilor Muzicale Radio Romania desfasurata duminica, 17 martie, la Sala Radio: premiul pentru Cel mai bun album pop, premiul pentru Cel mai bun interpret si premiul Pentru artistul anului. Stefan Banica a lansat in octombrie 2012 cel de-al paisprezecelea album intitulat Altceva, ce contine doua single-uri: Nu e prea tarziu si Ce e dragostea? - piesa in colaborare cu Marius Moga.

Stefan Banica jr. la Premiile Muzicale Radio RomaniaFoto: Alexandru Dolea / romania-actualitati.ro

Vizibil emotionat, dar cu obisnuita sa carisma, Stefan Banica a avut cuvinte frumoase pentru fiecare premiu primit, onorat de aprecierile oamenilor de specialitate asupra muzicii sale.

Stefan Banica despre premiul cel mai bun album pop: "Este premiul pentru care va spun sincer ca ma bucur cel mai tare. Si am sa va explic de ce: unu la mana, multumesc celor care au apreciat albumul, pentru ca albumul e o munca. Daca scoti un album, nu pentru o piesa, pe care trebuie s-o dai pe radio, ci pentru o structura a albumul in care gandesti cum vrei sa sune piesele tale. Cam toate albumele mele sunt albume de autor, asa ca ma onoreaza acest premiu. Si reau sa le multumesc colaboratorilor meu de pe acest album Altceva. Sunt doi oameni din industria muzicala cu care n-ati crede ca as avea ceva in comun: Pacha Man si Marius Moga. Multumesc trupei mele si vreau sa multumesc publicului care inca in 2013 mai cumpara muzica."

Madalin Voicu a acordat Premiul cel mai bun interpret in anul 2012 lui Stefan Banica, pe care l-a numit fratele sau emotional. Dupa o comparatie haioasa cu premiile de la scoala, Stefan Banica a revenit la un ton mai grav, zicand: "As dori sa-i dedic acest premiu mamei mele. Si daca tot vorbesc serios, as dori sa le dedic acest premiu copiilor mei si promit ca tata o sa stea mai mult acasa."

Inainte de a inmana premiul pentru Artistul Anului 2012, Ovidiu Miculescu, presedintele Radio Romania, a facut o promisiune in fata intregii sali: "Vreau sa va asigur ca Radio Romania va sustine permanent artistii din industria romaneasca, iar asta e si un indemn al meu personal: compozitori, interpreti, artisti, producatori, compuneti, produceti, piese bune si cu siguranta posturile Radio Romania le vor canta."

Intr-un discurs emotionant inainte de recital, Stefan Banica a vorbit despre ce inseamna sa fii artist, ce inseamna respectul publicului fata de artist si cui ii dedica premiul Artistul anului in sufletul sau: "Pentru mine a fi artist inseamna credinta, inseamna cand publicul umple salile fie ca e la teatru, fie la concerte, iar acel bilet mai ieftin sau mai scump uneori este simbolul respectului fata de munca noastra pe scena si pentru lucrul acesta multumesc publicului meu care de ani de zile ma face sa ma simt artist. As vrea sa dedic acest premiu unui om, care m-a incurajat de cand eram de-o schioapa, foarte bun prieten cu tatal meu, un actor remarcabil, si care prin disparitia sa a dat o lectie de discretie si de bun-simt- este vorba de Dumitru Rucareanu."

In luna aprilie, Stefan Banica pregateste lansarea noului single Alerg printre stele in colaborare cu Pacha Man, iar la Teatrul de Comedie publicul il va putea vedea in Pescarusul de Cehov, in regia lui Gelu Colceag.