Intre 13 si 15 noiembrie, Casa de Cultura a Sindicatelor va gazdui a doua editie a celui mai cool festival de jazz din Sibiu, Mozaic Jazz Festival.

Mozaic PosterFoto: webPR.ro

Pozitionat deja ca un eveniment cultural de cea mai inalta calitate, festivalul va aduce pe aceeasi scena sase trupe, dintre care trei in premiera pentru Romania.

Publicul ii va putea vedea si asculta la Sibiu pe unii dintre cei mai creativi si talentati artisti ai momentului: Ambrose Akinmusire Quartet (USA), Miroslav Vitous & Emil Viklicky (Cehia), Jaga Jazzist (Norvegia), Tigran Hamasyan Trio (Armenia), Balazs Bagyi New Quartet (Ungaria) si The Ploctones (Olanda).

Programul Festivalului:

Vineri 13 noiembrie, ora 19:00- Ambrose Akinmusire Quartet (USA)

Trompetistul american este castigator al premiului Thelonious Monk International Jazz Competition, acordat de un juriu din care au facut parte Quincy Jones si Roy Hargrove. A cantat cu Joshua Redman si Esperanza Spalding si este considerat unul dintre cei mai subtili si rafinati trompetisti ce poate fi vazut pe scenele lumii in acest moment.

Vineri 13 noiembrie, ora 21:00- Miroslav Vitous &Emil Viklicky (Cehia)

Fondator al prolificului grup Weather Report, Miroslav Vitous este unul dintre cei mai cunoscuti contrabasisti de jazz. In cei 50 de ani de cariera a impartit scena si studiourile de inregistrari cu Miles Davis, Chick Corea, Wayne Shorter sau Jan Garbarek.

Pianistul si compozitorul Emil Viklickyeste detinatorul a numeroase premii muzicale internationale, compune pentru film, este interesat de jazzul contemporan si muzica clasica si apare pe nu mai putin de 30 de albume.

Duo-ul va prezenta in cadrul festivalului un program inspirat de cantece traditionale din Cehia si Moravia, dar si piese ale cunoscutului compozitorL. Janacek.

Sambata, 14 noiembrie, ora 19:00 - Jaga Jazzist (Norvegia)

”Show-urile noastre sunt intense, atat vizual cat si sonic, cu o scena plina cu 35 de instrumente si 8 oameni facand ce stiu sa faca mai bine pentru ca seara sa fie una memorabila. Ne distram pe cinste la concerte si cantam cu o mare placere”. (Jaga Jazzist)

Sambata, 14 noiembrie, ora 21:15 - Tigran Hamasyan Trio (Armenia)

Poate cel mai nonconformist pianist contemporan, Tigran Hamasyan va prezenta in cadrul festivalului noul album al Trio-ului sau, Mockroot. Un material care debordeaza de energie si in care elementele de jazz, dubstep, rock sau muzica electronica surprind si sparg tiparele cu care ne-am obisnuit.

Duminica, 15 noiembrie ,ora 19:00 - Balazs Bagyi New Quartet (Ungaria)

Baterist, compozitor si profesor, Balazs Bagyi este unul dintre cei mai vizibili membri ai scenei de jazz maghiare, fiind in prezent presedinte al Federatiei Ungare de Jazz.

Duminica, 15 noiembrie, ora 21:00 - The Ploctones (Olanda)

Copilul teribil al scenei olandeze, grupul experimental The Ploctones trece cu usurinta de la jazz rock si funk la blues sau punk, fiecare concert al trupei fiind un eveniment in sine.

Vino la Mozaic Jazz Festival si ai discount la cazare!

In perioada 12-16 noiembrie 2015, Hotel Ibis Sibiu ofera publicului festivalului un discount la cazare, in limita locurilor disponibile. Cei interesati sunt rugati sa trimita un mail pe adresa reservations.sibiu@ibishotels.ro cu o cerere de rezervare si codul de bare de pe biletul de concert, sau sa se prezinte cu biletul la receptia hotelului.

Pentru ca rezervarea sa fie ferma, plata se va face in avans, dupa ce solicitantul va primi de la Hotel Ibis Sibiu formularul de credit card charge.

Contact Hotel Ibis Sibiu: reservations.sibiu@ibishotels.ro; Tel.: +00 40 269 21 81 00

Bilete

Biletele si abonamentele se gasesc in reteaua Eventim: Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librariile Humanitas si Carturesti, si on-line pe www.eventim.ro

Pretul unui bilet este de 70 lei pentru fiecare zi de festival, iar abonamentul valabil pentru cele trei zile costa 170 de lei. Elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de reducere.

Mozaic Jazz Festival este un eveniment produs de Asociatia Mozaic Events si cofinantat de Consiliul Local Sibiu si Primaria Municipiului Sibiu.

Detalii pewww.mozaicfestival.com