Cantaretul Bryan Adams ii acuza pe agentii vamali din Aeroportul din Cairo ca i-au deteriorat chitara, dupa ce au scris pe instrumentul de colectie, cu cerneala verde, un numar si un cuvant in araba, scrie The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cantaretul, aflat in vizita in Egipt pentru un concert la piramidele din Giza, a postat pe contul sau de Instagram o fotografie cu chitara acustica Martin.

Un numar si un cuvant in araba au fost scrise cu cerneala verde pe partea laterala a instrumentului din mahon.

"Graffiti vamal in aeroportul din Egipt pe chitara mea Martin D-18 din 1957. Inapoi la lutier", a scris Adams pe Instagram.

Adams a mai spus ca problemele cu vama au inceput inainte de sosirea pe aeroport. "Aproape ca nu am reusit sa introducem echipamentul in tara, iar cand am facut-o, era marcat tot asa", a scris cantaretul intr-un mesaj postat vineri pe Facebook. Acesta a precizat intr-o postare ulterioara ce instrumentul muzical poate fi reparat.

Un oficial vamal a declarat ca instrumentele au fost marcate cu un numar de serie, insa in general asta se face cu etichete. In ceea ce priveste cerneala, acesta a sugerat: "Poate ca nu am facut-o noi?".

Egiptenii au ironizat incidentul pe platformele de socializare: "Adams nu stie ca l-am lipit pe Tutankhamon cu lipici? Este normal ca am scris ceva pe o chitara de 60 de ani", scrie un comentator, referindu-se la incercarile esuate ale unor angajati ai Muzeului din Cairo de a repara masca funerara a lui Tutankhamon.