Festivalul Jazz in the Park a dat start celei de-a doua editii a Concursului Jazz in the Park. Competitia se adreseaza formatiilor care interpreteaza sau compun muzica jazz, iar scopul initiativei este de a descoperi trupele care abordeaza acest gen muzical si de a le promova.

Concurs Jazz in the Park 2016Foto: webPR.ro

Se pot inscrie trupe din tara si strainatate, iar in finala vor intra 12 formatii, care vor interpreta in fata publicului si a juriului in cadrul festivalului Jazz in the Park, in 29 si 30 iunie.

Toate trupele care se inscriu in concurs vor fi incluse in baza de date care va fi publicata de organizatorii festivalului Jazz in the Park. In acest fel, festivalul isi propune sa contribuie la promovarea trupelor, care mai apoi vor putea fi contactate si de alti organizatori de evenimente.

"Am pornit acest concurs anul trecut pentru ca ne dorim sa oferim o platforma trupelor pentru ca acestea sa devina cunoscute si sa se afirme. Jazz-ul este o muzica mai putin mediatizata, motiv pentru care posibilitatile de expunere a trupelor de jazz sunt limitate pe piata locala. Asadar am decis sa dedicam o scena prin care descoperim trupe si le promovam publicului larg. Premiile noastre sunt atractive si pot servi ca o rampa de lansare foarte buna", spune Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park.

Ce premii sunt puse la bataie

Pe langa oportunitatile de a se promova si de a face parte dintr-o baza de date cu muzicienii de jazz, trupele pot castiga premii in bani si oportunitatea de a-si inregistra piesele intr-un studio profesionist. In plus, una dintre trupe va deschide anul viitor festivalul Jazz in the Park direct de pe scena principala a evenimentului.

Valoarea neta a premiilor

Sectiunea interpretare:

  • Premiul I: 3.500 lei si invitatia de a sustine un recital in deschiderea Festivalului Jazz in the Park 2017, pe scena principala a festivalului.
  • Premiul II: 2.000 lei
  • Premiul III: 1.000 lei

Sectiunea compozitie:

Premiul pentru cea mai valoroasa compozitie: inregistrare, editare, mix si master a 4 piese in studioul profesionist Corvin Recording Studio din Cluj-Napoca.

Se pot inscrie in concurs trupele sau grupurile care sunt formate din cel putin doi instrumentisti, indiferent de instrumentele la care interpreteaza.

Concursul este deschis tuturor participantilor, indiferent de cetatenie si varsta. Inscrierile se fac pana in 10 iunie prin completarea formularului online disponibil la adresa www.jazzinthepark.ro/concurs.