Teodora Enache, una dintre vocalistele din prima liga a jazzului romanesc va concerta in deschiderea festivalului Jazz in the Park impreuna cu basistul si directorul muzical al trupei Santana, Benny Rietveld. De 9 ori laureat al premiilor Grammy ca basist, autor de muzica de film si producator muzical, Benny Rietveld va concerta impreuna cu Manu Koch (claviaturi), Allen Won (saxofon), Ren Martin-Doike (viola), Ray Yslas (percutie). Jazz in the Park se va desfasura intre 27 iunie si 3 iulie in Cluj-Napoca.

Teodora Enache canta la Jazz in the ParkFoto: jazzinthepark

Concertul Teodora Enache si Benny Rietveld Quintet va avea loc luni, 27 iunie, in prima zi a festivalului Jazz in the Park, de la ora 20:00 in Curtea Muzeului de Arta din Cluj-Napoca.

Acesta va fi singurul concert pe bilete din cadrul festivalului. Biletele pot fi cumparate online din reteaua BiletMaster.ro sau de la agentia de bilete a Teatrului National din Cluj-Napoca si costa 50 de lei in perioada de presale, pana in 23 iunie, iar din 24 iunie pretul biletelor va fi de 70 lei.

*Muzica clasica, inclusa in festival: 5 muzicieni, fosti colegi de la Liceul de Muzica, se reintalnesc pe scena pentru prima data de la terminarea scolii

In cadrul festivalului Jazz in the Park va fi amplasata o scena dedicata muzicii clasice. Aici vor concerta 5 muzicieni clujeni, fosti colegi de clasa la Liceul de Muzica Sigismund Toduta din Cluj-Napoca, absolventi ai promotiei '98-'99. Este vorba despre pianistul Bogdan Vaida, violonista Ioana Cadar-Freisinger, solista Operei Romane din Cluj-Napoca, mezzosoprana Iulia Merca, pianista Nicoleta Ion (care va concerta mpreuna cu fiica ei, Leandra Constantinescu) si tenorul Tiberius Simu, de la Opera Romana din Cluj-Napoca.

"Credem foarte mult in valorile locale si ne face deosebita placere sa reunim pe aceeasi scena 5 fosti colegi, prieteni, muzicieni talentati, dupa mai bine de 16 ani de la absolvirea liceului. Pacat ca nu se intampla astfel de actiuni mai des. Repertoriul lor va arata ca muzica clasica este pentru oricine, va fi amuzant, interactiv si integrat in atmosfera relaxanta si prietenoasa de la Jazz in the Park", spune directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

*Ce trupe si-au mai confirmat prezenta la editia Jazz in the Park din 27 iunie-3 iulie

AaRON este un duo de pop-rock din Franta ce se bucura de succes in mai multe tari din Europa. Trupa va concerta in premiera in Romania.

Neil Cowley Trio, renumit pentru interpretarile live dinamice care capteaza audienta, vine la Cluj cu un proiect personal al pianistului artistei Adele.

Benjamin Kolloch Quartet abordeaza swing, cool jazz si hardbop, in timp ce Susan & Martin Weinert vin cu influente jazz-funk-rock-electric, dar si cu balade.

La editia din acest an, pe scena festivalului vor mai urca, printre altii, Hindi Zahra, una dintre cele mai apreciate artiste de jazz din Franta si Kovacs, trupa olandeza ce a castigat castigat in 2014 premiul Best Soul & Jazz Talent acordat de Dutch NPO Radio 6, iar anul acesta a fost desemnata a patra castigatoare a premiului European Border Breakers.

Kovacs va canta pentru prima data in Romania la Jazz in the Park in 1 iulie.