Cel mai asteptat eveniment muzical al anului, Untold Festival, isi deschide portile joi, 4 august, la Cluj-Napoca. Pentru cea de-a doua editie s-au luat masuri de securitate sporite, transportul de noapte va fi asigurat pe intreaga perioada a festivalului si este interzis accesul in zona festivalului cu rucsac, ghiozdan sau geanta. Vezi care sunt cele mai importante declaratii facute in conferinta de presa oficiala a festivalului, dar si ultimele noutati in ceea ce priveste transportul, cazarea si modalitatile de plata.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt masuri sporite de siguranta si securitate fata de anul trecut, asigurate de autoritati si organizatori. Pe perioada festivalului circulatia tramvaiului 101 si 102 se suspenda, sunt inlocuite cu autobuze. Aceasta practica am utilizat-o si cand s-a reconstruit linia de tramvai. Se asigura transport de noapte pe intreaga perioada a festivalului pe cinci linii de transport", a declarat luni, 1 august, primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, in cadrul conferintei oficiale a festivalului.

In plus, acesta a declarat ca pe perioada festivalului, niciun politist local nu va fi in concediu.

Si prefectul George Vuscan a dat asigurari ca "toata lumea va fi pe pozitie la Untold si ca toate lucrurile vor fi sub control din toate punctele de vedere", scrie actualdecluj.ro. Asta in contextul multiplelor evenimente care s-au petrecut in UE si in alte tari in ultima perioada.

Accesul se va face dintr-o singura directie, dinspre Opera Maghiara, numarul porților de acces a fost suplimentat si exista supraveghere video.

"Am adus un sistem omologat din Transilvania, e din punctul meu de vedere supradimensionat, am luat masuri cum in afara nu se iau nici la stadioane cu capacitate de 80.000 de persoane", a completat Bogdan Buta, directorul festivalului.

Tot acesta a mai precizat ca scena principala de pe stadionul Cluj Arena va fi cea mai mare amplasata in Romania, cu decor şi echipamente, avand o inaltime de 28 de metri si o deschidere de 120 de metri.

"Scena va avea o inaltime de 28 de metri si o deschidere de 120 de metri, urmand sa fie amplasat un numar dublu de echipamente fata de prima ediţie a festivalului, care a fost anul trecut, când Cluj-Napoca a detinut titlul de Capitala Europeana de Tineret, iar Untold a fost principalul eveniment al acestei manifestari. Vom avea o productie mai impresionanta decat cea de anul trecut. Vom avea un număr dublu de echipamente fată de anul trecut, vom avea lasere, focuri de artificii, lumini pe întreg perimetrul stadionului, ecrane mai mari la scena', a spus directorul general al Untold, Bogdan Buta.

Acesta a mentionat in cadrul conferintei de presa ca nu va fi permis accesul in zona festivalului cu ghiozdane, rucsacuri sau genti.

In plus, directorul festivalului le sfatuieste pe doamne si domnisoare sa evite tocurile foarte subtiri sau inalte.

*Preturi

Bauturile racoritoare vor costa de la 6 lei, berea la draft – 7 lei, la doza – 8 lei. Cele mai scumpe long drinks-uri vor fi 18 lei.

*De stiut

Circulatia tramvaielor pe liniile 101 si 102 se suspenda. Tramvaiele vor fi inlocuite in acest interval cu autobuze, care vor circula pe linia 101A (traseu deviat in ambele sensuri din Spl. Independentei,prin P-ta 14 Iulie - str. O. Goga - Spl Independentei- G. Baritiu -Str. Horea). Se suspenda statia Cluj Arena. Linia 30 de autobuze va circula deviat.

Restrictii de circulatie

Pentru buna desfasurare a festivalului, s-a decis inchiderea temporara a circulatiei pe urmatoarele strazi:

Aleea Stadion - din 30 iulie 2016, ora 01:00 pana in 9 august 2016, ora 22:00;

str. George Cosbuc, de la str. Splaiul Independentei pana la intersectia cu str. Cardinal Iuliu Hossu - din 2 august 2016 ora 01:00 pana in data de 8 august 2016 ora 23:00;

str. Splaiul Independentei - de la podul Garibaldi pana la intersectia cu pod Napoca - din data de 2 august 2016, ora 01:00, pana in data de 8 august 2016, ora 23:30; str. Splaiul Independentei, de la podul Garibaldi pana la intersectia cu str. George Cosbuc, cu exceptia CTP - in data de 9 august intre orele 00:00-23:00;

Se estimeaza o prezenta la festival de peste 60.000 de persoane pe zi, prin urmare, pentru siguranta participantilor si buna desfasurare a evenimentelor, este necesara restrictionarea accesului public in zona Salii Polivalente, a stadionului Cluj Arena, cat si in anumite parti ale Parcului Central "Simion Barnutiu", anunta organizatorii.

Extremitatile zonei cu acces restrictionat sunt: strazile Uzinei Electrice, Aleea Stadion, George Cosbuc, Cardinal Iuliu Hossu, Splaiul Independentei, cladirea Universitatii de Arta si Design si Cladirea Casino, din 2 august 2016 ora 23:00, pana in data de 8 august 2016, ora 15:00. (In acelasi interval de timp, 4-7 august 2016, se desfasoara in Piata Unirii evenimentul Napoca Music Event, in parteneriat cu festivalul UNTOLD. Pentru buna desfasurare a evenimentului, circulatia rutiera va fi inchisa pe latura de vest a Pietei Unirii, din data de 2 august, ora 1:00 pana la data de 9 august, ora 23:00.)

Utile: Cum ajungi, unde stai, cum platesti

*Transport

La sfarsitul saptamanii trecute, organizatorii anuntau ca mai sunt locuri disponibile in mijloacele de transport oficiale ale festivalului: avionul Cloud Rider si autocarele oficiale ale festivalului. Plecarea cu avionul va fi de pe Aeroportul International Otopeni din Bucuresti, in noaptea de 3 spre 4 august, la miezul noptii, cu intoarcere spre casa in noaptea de 8 spre 9 august, anunta organizatorii. Participantii la festival care doresc sa-si achizitioneze un bilet de avion, o pot face aici.

Autocarele oficiale ale festivalului care pornesc din Baia Mare, Brasov si Constanta sunt sold out, in timp ce cateva locuri mai sunt disponibile pe rutele spre Cluj dinspre Timisoara, Iasi si Bucuresti. Participantii isi pot achizitiona ultimele locuri in The Tarmac Eater de aici.

*Cazare

Pentru festivalierii care nu si-au rezervat inca o cazare in Cluj pentru Untold mai sunt dispobile in jur de 200 de locuri in caminele stundetesti. Turistii au la dispozitie si camere in hotelurile de 2, 3, 4 si 5 stele din Cluj Napoca. Mai multe informatii despre posibilitatile de cazare oferite de organizatorii UNTOLD dar si de partenerii festivalului se pot gasi aici.

*Cum platesti

In acest an, festivalierii au la dispozitie doua optiuni pentru instrumentele de plata: cardurile si bratarile contactless Untold, ambele dotate cu sistem RFID. Organizatorii festivalului UNTOLD au pregatit 50.000 de carduri contactless, dar si 15.000 de bratari contactless. In perimetrul festivalului vor exista 60 de puncte de incarcare a cardurilor si a bratarilor, iar pentru a evita cozile si aglomerarea, organizatorii pun la dispozitia participantilor 20.000 de carduri preincarcate cu 100 de lei, in ziua dinaintea inceperii festivalului, adica din data de 3 august 2016, de la punctele de preschimbare a bratarilor de acces in festival.

Festivalierii pot sa-si incarce instrumentele de plata direct cu cardul Visa si vor fi accesorizati automat cu o bratara de silicon colorata. Totodata toti cei care platesc cu orice card Visa vor intra automat si intr-un concurs unde pot castiga abonamente pentru Untold 2017. Cei care vor sa foloseasca banii cash pentru incarcarea cardurilor contactless sau a bratarilor RFID, trebuie sa stie ca in perimetrul festivalului vor exista 3 ATM-uri ale Bancii Transilvania. Banii de pe instrumentul de plata pot fi recuperati pe toata perioada festivalului doar numerar, de la orice Credit Point, pana cel tarziu luni, 8 august, ora 10.00.

Toate casutele Credit Point vor fi deschise in intervalul 12.00-06.00, iar in zonele cele mai frecventate, acestea vor ramane deschise non stop.

Participantii la festivalul UNTOLD au posibilitatea prin aplicatia Festipay, disponibila pe Android si iOS, sa isi inregistreze cardul contactless sau bratara RFID si pot vedea toate tranzactiile operate cu instrumentul lor de plata. In cazul unui furt sau a pierderii cardului sau a bratarii, acesta se poate bloca din aplicatie, iar ulterior se poate solicita un nou instrument de plata.

Fa-ti programul cu aplicatia Untold 2016

Aplicatia Untold 2016 poate fi descarcata atat din Google Play, cat si din App Store. Festivalierii pot urmari aici programul pe zile si scene, pot vizualiza harta festivalului pentru a gasi mai usor zonele pe care le cauta si pentru a descoperi toate activitatile din perimetrul festivalului. Mai mult, acestia pot sa-si creeze propriul program, in functie de artistii pe care nu vor sa-i rateze. Aplicatia Untold permite festivalierilor sa vizualizeze intreaga lista de artisti de anul acesta, cat si detalii despre ei, o scurta biografie, paginile lor de Facebook, Twitter sau YouTube. In aplicatie, participantii au la dispozitie si harta festivalului care cuprinde punctele de acces, toate scenele si zonele evenimentului, punctele de incarcare a cardurilor si bratarilor RFID precum si corturile de prim ajutor si iesirile de urgenta. In acest fel, festivalierii se pot plimba foarte usor in perimetrul festivalului si pot afla si despre activitatile interesante din timpul zilei.

Site-ul festivalului UNTOLD, www.untold.com, are in acest an un nou design in ton cu conceptul creativ al festivalului. Toate detaliile importante referitoare la regulamentul festivalului, campaniile Untold, posibilitatile de transport spre festival incluse in "Travel Experience", cat si detalii despre ultimele optiuni de cazare, se gasesc foarte usor in site.

Asculta imnul oficial Untold 2016

Organizatorii Untold au lansat imnul oficial al editiei 2016, My Remedy, compus de trupa Twoloud din Germania. Twoloud inseamn un proiect muzical de house progresiv, din care fac parte DJ Manuel Reuter, Alexander Thomas și Denis Nicholls.

UNTOLD va avea loc in perioada 4-7 august, iar pe scena vor urca TOP 5 DJ ai lumii, DIMITRI VEGAS&LIKE MIKE, ARMIN VAN BUUREN, HARDWELL, MARTIN GARRIX, TIESTO alaturi de alti peste 150 de artisti internationali de renume, dintre care: AFROJACK, FAITHLESS, PAROV STELAR, W&W, Ummet Ozcan, Chase and Status DJ Set, Dannic,Naughty Boy, Labrinth, Kadebostany, Ummet Ozcan, Tanya Stephens, Skream, Steve Lawler, Damian Lazarus, Lefto, Aquarius Heaven, Highroller, NU, Jacob Groening, Loewenthal, Luca Musto, Pedestrian, Stavroz si Yokoo, Dubfire Live: Hybrid, Dub Fx, Ella Eyre, James Arthur, Jamie Jones, Jeru the Damaja, Kwabs, Lost Frequencies, Mazde, Nahko and Medicine for the People, Netsky DJ Set, Pendulum & Verse DJ Set, Route 94, Rudimental DJ, Sasha, Scooter, Sharam, The Asteroids Galaxy Tour, Y'akoto.

Programul festivalului UNTOLD este complet si poate fi consultat pe www.untold.com.

UNTOLD a fost desemnat Best Major Festival in cadrul European Festival Awards 2015, eveniment ce a avut loc in Groningen, Olanda. O alta recunoastere a venit din partea celui mai de seama reprezentant naţional al industriei de marketing şi comunicare, International Advertising Association Romania (IAA) care a oferit festivalului titlul de Brandul Anului 2015.