Peste 70.000 de persoane au participat la evenimentele care au avut loc pe parcursul primei zile a festivalului Untold, la Cluj-Napoca, unde au urcat pe scena, joi seara, nume mari ale muzicii electro-dance, precum Tiesto si Faithless, dar si ale muzicii pop, precum Inna, informeaza organizatorii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Toate cele 1.000 de bilete care s-au pus joi in vanzare, pentru prima zi de festival, s-au vandut in mai putin de opt ore, informeaza organizatorii, citati de News.ro.

Artistii care au concertat in prima seara s-au aratat impresionati de numarul mare de fani dar si de scena principala de pe Ursus Untold Arena. Faithless au fost prezenti pentru prima data in Romania de cand si-au reluat activitatea muzicala, iar Maxi Jazz si Sister Bliss au declarat in conferinta de presa ca au ramasi uimiti de scena plina de magie. Show-ul cu care a venit la Cluj, Faithless 2.0, a beneficiat de o productie impresionanta. Doua tiruri pline cu echipamente tehnice au fost folosite pe scena principala pentru show-ul acestora.

"Am vazut scena principala, este incredibila, plina de magie. Credem in lucrurile magice, fara magie spectacolul nu ar fi complet. Ne place Romania pentru ca oamenii sunt calzi si plini de viata", au spus artistii.

Fedde le Grand a urcat pe scena si la prima editie a festivalului Untold. Anul trecut, a inclus show-ul de la Cluj intr-un video de prezentare a turneelor din anul 2015.

"Mi-a placut foarte mult anul trecut iar publicul a fost incredibil si scena a fost extraordinara. De la backstage pana la show, totul s-a imbinat intr-o armonie perfecta, si nu poti sa-ti doresti ceva mai mult ca si artist. Este extraordinar sa ma aflu printre headlineri, am asteptat toata ziua sa urc pe scena. M-am distrat foarte bine anul trecut, dar anul acesta a fost incredibil", a spus Fedde le Grand.

Deschiderea oficiala a festivalului a fost marcata cu focuri de artificii, imnul si povestea Universului Untold 2016: The World Capital of Night and Magic.

Pe Ursus Untold Arena au urcat in prima zi a festivalului Inna, Naughty Boy, James Arthur, Nervo, Faithless, Fedde Le Grand, Tiesto si Dimitri Vegas & Like Mike. Pe celelalte scene au concertat alti peste 20 de artisti, printre care Rudimental, The Martinez Brothers, Route 94 si Nahko & Medicine for the People.

Anul trecut, la prima editie a Untold, au concertat, printre altii, Avicii, Armin van Buuren, David Guetta si Dimitri Vegas & Like Mike. Aproximativ 60.000 de persoane au participat la acea editie a festivalului.

In 2015, Untold aprimit premiul Best Major Festival, la European Festival Awards.

  • Tujamo si Hardwell, capete de afis vineri la Untold 2016

Producatorul de muzica electro-house Tujamo si DJ-ul olandez Hardwell sunt capete de afis, vineri, in cea de-a doua zi a Untold 2016, informeaza Ziua de Cluj.

Germanul Tujamo - pe numele real Matthias Richter - are in palmares o nominalizare la premiul World Music pentru cel mai bun videoclip din lume. Intre single-urile sale se numara "Dr. Who!", realizat alaturi de Plastik Funk si Sneakbo, cu care s-a situat pe locul 21 in Topul britanic. Hitul "Boneless", realizat cu Steve Aoki si Chris Lake, a urcat pe locul 49 in topul german si pe locul 42 in cel austriac.

Cea de-a doua seara a Untold este deschisa pe scena principala a festivalului de Power pe vinil. Pe aceeasi scena de pe Cluj Arena vor urca Subcarpati, Kadebostany, Scooter, Dannic, Galantis si Hardwell.

Hardwell - pe numele sau real Robbert van de Corput - este un DJ olandez de muzica house progresiv si electro house. Printre cele mai rasunatoare hituri ale sale se afla: "Spaceman", "Encoded", "The World", "Cobra" si "Apollo", iar in colaborare cu Tiesto - "Zero 76". In 2013 si 2014 el s-a aflat pe locul 1 in revista Dj Magazine. De asemenea, Hardwell a fost nominalizat la MTV Europe Music Award pentru cea mai buna muzica electronica.

Vineri vor mai urca pe celelalte scene de la Untold artisti precum Steve Lawer, Racla, LTJ Bukem, Marwan, Dannilov, Mr. Chillum, Overder, Mentaal B2B Claudio Lacosta, Kristal, Mat, Sore, Cabron, Feli&Band, Smiley&Band.

Armin Van Buuren va concerta sambata, iar Lost Frequencies, AfroJack, Martin Garrix, Ummet Ozcan duminica, in ultima zi a festivalului Untold.