Cei patru membri ai grupului muzical suedez ABBA, Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson si Anni-Frid Lyngstad, se vor reuni pentru o experienta de divertisment digitala, la 30 de ani dupa ce s-au destramarea trupei, informeaza site-ul bbc.com , citat de News.ro.

ABBA dupa castigarea Eurovision 1974Foto: Eurovision.tv

Proiectul va fi dezvoltat in colaborare cu Simon Fuller, care a devenit cunoscut ca manager al grupului Spice Girls, si va implica un software de realitate virtuala si inteligenta artificiala.

"Exploram o noua lume tehnologica care ne va permite sa cream noi forme de divertisment si un continut pe care nu ni l-am fi putut imagina anterior", a declarat Fuller.

Toate detaliile despre noul proiect vor fi anuntate in anul 2017.

Anni-Frid Lyngstad a spus ca fanii din jurul lumii intreaba mereu despre reuniune.

"Sper ca aceasta noua creatie ABBA ii va entuziasma la fel de mult cat ma entuziasmeaza pe mine", a spus el.

"Suntem inspirati de posibilitatile nelimitate ale viitorului si ne bucuram sa fim parte din crearea unui proiect nou si important, o masina a timpului care capteaza esenta a ceea ce am fost si suntem", a declarat Benny Andersson.

Proiectul are ca obiectiv sa prezinte muzica ABBA unei noi generatii de fani, carora le va permite "sa vada, sa asculte si sa simta trupa intr-un mod de neimaginat anterior", a aratat un comunicat de presa.

In luna iunie a acestui an, membrii trupei ABBA au cantat impreuna pentru prima data in 30 de ani, pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a parteneriatului artistic intre compozitorii Bjorn Ulvaeus si Benny Andersson

Dupa ce a castigat concursul Eurovision in 1974, albumele si single-urile grupului ABBA s-au vandut in aproape 400 de milioane de copii pe plan mondial. "Mamma Mia!", un musical inspirat din hiturile grupului suedez si produs de Bjorn Ulvaeus si Benny Andersson, a fost vizionat de peste 50 de milioane de spectatori. Spectcolul a fost adaptat, in anul 2008, intr-un film in care au jucat Meryl Streep, Julie Walters si Pierce Brosnan.

In timpul perioadei ce a reprezentat varful carierei sale, trupa a reusit sa treaca peste mariajele si divorturile cuplurilor Bjorn Ulvaeus - Agnetha Faltskog si Anni-Frid Lyngstad - Benny Anderson, insa s-a destramat in cele din urma in 1983.

Intre cele mai mari hituri ale grupului muzical se numara: "Waterloo", "Dancing Queen", "Mamma Mia" si "Super Trouper".

Ultima lor reprezentatie muzicala comuna a avut loc in 1986, in versiunea suedeza a emisiunii de televiziune "This Is Your Life", pentru a-l omagia pe managerul trupei, Stig Anderson.

De atunci, membrii grupului au rezistat presiunii uriase exercitate de public si mass-media in privinta reunirii trupei si au refuzat inclusiv o oferta de 1 miliard de dolari pentru a sustine un turneu, in anul 2000.

Cu toate acestea, membrii trupei suedeze au aparut de mai multe ori impreuna in public cu ocazia unor evenimente promotionale - la premiera musicalului "Mamma Mia!" in 2005, dar si la inaugurarea unui restaurant cu tematica ABBA, in Suedia.