Malaysia a interzis difuzarea cantecului "Despacito" la posturile sale publice de radio si televiziune, dupa ce mai multe persoane si asociatii din aceasta tara cu populatie majoritar musulmana s-au plans din cauza versurilor acestei piese, despre care au spus ca sunt "obscene", scrie Agerpres. Melodia "Despacito" a portoricanului Luis Fonsi, ale carei ritmuri reggaeton latino au invadat intregul glob, este cel mai ascultat cantec online din toate timpurile.

DespacitoFoto: Captura YouTube

Anuntul referitor la aceasta interdictie a fost facut pe Radio Televisyen Malaysia (RTM), miercuri, de Salleh Said Keruak, ministrul pentru Comunicatii si multimedia, insa cantecul poate fi difuzat in continuare de posturile private si pe platformele online din aceasta tara asiatica.

Ministrul a dezvaluit pentru Reuters ca decizia de a interzice difuzarea cantecului "Despacito" la posturile publice de radio si televiziune a fost luata in urma primirii unui numar mare de plangeri expediate de public. Organizatia de femei a unui partid politic islamist din Malaysia, Amanah, a cerut interzicerea piesei din cauza "versurilor obscene".

"Vad in acest lucru o chestiune serioasa, deoarece piesa este cantata de tineri care nu inteleg sensul cuvintelor", a declarat Atriza Umar, presedinta pentru arta si cultura a organizatiei pentru femei Awan a partidului Amanah.

Malaysia a blocat recent si lansarea unor filme produse la Hollywood pe care le-a considerat ofensatoare pentru valorile sale religioase. Astfel, lansarea unui film al companiei Walt Disney, "Beauty and the Beast", a fost amanata in acest an dupa ce o comisie de cenzori a luat decizia de a taia din film "o scena gay".

Single-ul "Despacito", lansat in luna ianuarie de in limba spaniola de cantaretul portorican Luis Fonsi si rapperul Daddy Yankee, iar apoi si intr-o versiune remixata cu Justin Bieber, a dominat posturile de radio din lumea intreaga in ultimele luni si a ajuns pe primul loc in topurile muzicale din 35 de tari.