Soprana Kristine Opolais, recunoscuta pentru rolurile sale de pe cele mai importante scene ale lumii, de la Metropolitan Opera New York, la Wiener Staatsoper, Teatro alla Scala si Royal Opera House Covent Garden, va sustine pe 22 septembrie un recital extraordinar pe scena Ateneului Roman, in cadrul editiei 2017 a Festivalului International George Enescu.

Kristine OpolaiFoto: webPR.ro

Aclamata pentru rolurile sale de la Metropolitan Opera New York, Wiener Staatsoper, Teatro alla Scala si Royal Opera House Covent Garden, sub bagheta unor dirijori de renume ca Daniel Barenboim, Antonio Pappano, Sir Simon Rattle, Daniel Harding sau Andris Nelsons, soprana Kristine Opolais va sustine in premiera pe 22 septembrie, de la ora 16.30, la Ateneul Roman un recital in cadrul Festivalului Enescu 2017.

Recitalul sopranei Kristine Opolais il va incolui pe cel al baritonului Dmitri Hvorostovsky, care si-a reprogramat participarea pentru o editie viitoare a Festivalului Enescu, din motive de sanatate.

Kristine Opolais este una dintre cele mai aclamate soprane de pe scena internationala, fiind cunoscuta pentru remarcabilele colaborari cu Metropolitan Opera in spectacole difuzate in intreaga lume. Urca pe scene precum Wiener Staatsoper, Deutsche Staatsoper Berlin, Bayerische Staatsoper, Teatro alla Scala, Opernhaus Zurich si Royal Opera House Covent Garden si colaboreaza cu dirijori de renume, de la Daniel Barenboim, Antonio Pappano, Sir Simon Rattle, Sir Mark Elder, Daniel Harding, la Andris Nelsons, Fabio Luisi, Kirill Petrenko si Semyon Bychkov.

In sezonul 2017/18, Kristine Opolais debuteaza in rolul Elsei din ”Lohengrin” intr-o noua productie a celebrei Royal Opera House Covent Garden.

Despre Opolais, presa britanica a scris de asemenea ca este ”cea mai buna soprana de Puccini a momentului” (The Telegraph). Kristine Opolais a inregistrat Puccini alaturi de renumitul tenor Jonas Kaufman, intr-un disc lansat alaturi de Sony, care a fost distins cu un Premiu Grammy.

Biletele achizitionate de public pentru data de 22 septembrie, cand era initial programat recitalul baritonului Dmitri Hvorostovsky, raman valabile. Prin prezentarea acestora la intrarea in sala de concert, se face accesul pentru recitalul sustinut de Kristine Opolais.

Pentru cei care doresc recuperarea contravalorii biletului achizitionat, aceasta se poate face fie la magazinele sau centrele Eventim de unde a fost efectuata cumpararea, fie trimitand un email la adresa contact@eventim.ro in cazul in care tichetul a fost luat online.