Celebrul dirijor britanic Sir Edward Thomas Downes a incetat din viata la varsta de 85 de ani, alaturi de sotia sa, intr-o clinica specializata in eutanasieri din Elvetia, relateaza BBC News.

Cei doi au decis sa-si puna capat zilelor in conditiile in care Joan, sotia sa, in varsta de 74 de ani, era foarte grav bolnava, a precizat familia, intr-o declaratie.

Potrivit sursei citate, cuplul "a murit in pace, potrivit propriei decizii". Relatia dintre cei doi dura de peste 50 de ani.

"Tatal nostru, in varsta de 85 de ani, aproape orb si surd, a avut o cariera de dirijor indelungata, solida si distinsa", afirma familia acestuia.

"Mama noastra, care avea 74 de ani, si-a inceput cariera ca dansatoare de balet si a lucrat ulterior ca producator TV si coregraf, inainte sa-si dedice ultimii ani de viata pentru a-si ajuta sotul, in calitate de asistenta personala. Amandoi au trait din plin si s-au considerat extrem de norocosi sa traiasca vieti atat de implinite, atat din punct de vedere profesional, cat si personal", se arata in declaratia citata.

"Dupa 54 de ani petrecuti impreuna, au decis ca este mai bine sa-si puna capat vietilor decat sa continue sa lupte cu probleme grave de sanatate".

Un purtator de cuvant al Politiei Metropolitane a precizat ca se deruleaza o investigatie pentru a stabili circumstantele celor doua morti, in conditiile in care eutanasia este ilegala in Marea Britanie.