​In cadrul Selectiei Nationale Eurovision, trupa Distinto si cantareata Ianna vor interpreta, alaturi de Anthony Icuagu, melodia Open Your Eyes. Ei il vor inlocui pe Dragos Chircu, dupa ce acesta s-a retras din concurs din cauza unor probleme medicale, informeaza un comunicat remis redactiei HotNews.ro.

Distinto si Ianna, Open Your EyesFoto: Captura Youtube.com

Melodia Open Your Eyes a lui Cristian Faur a obtinut al treilea cel mai bun punctaj - 89 de puncte - la Preselectia pentru Eurovision 2011, la egalitate cu melodiile Bang Bang (comp. Mihai Alexandru), Dreaming of You (comp. Radu Boltea, Sebastian Barac, Marcel Botezan) si My Facebook Girl (comp. Dan Helciug).

"Imediat dupa faza de preselectie a melodiilor, Dragos Chircu mi-a solicitat retragerea din competitie, din motive de sanatate. Diagnosticul dat de medici - laringita cronica severa cu risc de noduli pe corzile vocale - il pun in imposibilitatea de a mai canta si reinregistra forma finala a piesei , dar si de a mai participa la finala concursului", a declarat Cristian Faur.

"Drept pentru care, am solicitat de urgenta membrilor juriului sa imi aprobe schimbarea interpretului, in perioada prevazuta de regulament, respectiv 10-12 noiembrie. In urma aprobarii lor unanime, am optat pentru trupa Distinto si pentru Ianna si l-am pastrat in concurs pe Anthony Icuagu", a adaugat Faur.

"Intrucat piesa lui Cristian Faur a fost bine cotata de juriu, ne-a fost greu sa acceptam retragerea lui din concurs, fiind vorba de un caz de forta majora. De aceea, i-am solicitat schimbarea interpretului cu una dintre vocile de pe lista recomandata de specialisti si anexata la regulamentul din acest an", a declarat Marina Almasan Socaciu, coordonatoarea proiectului Eurovision 2011.

"Intrucat Cristian Faur a preferat o alta varianta, i-am cerut sa obtina acordul tuturor membrilor juriului pentru aceasta noua formula, ceea ce a si facut. Imi pare bine ca piesa lui a ramas in competitie si ii urez acelasi succes pe care-l urez tuturor celorlalti concurenti", a adaugat Marina.

Selectia Nationala Eurovision 2011 se va desfasura la TVR, in noaptea de Revelion, si va fi difuzata, in direct, pe TVR 1 si TVR International. Prezentatorii show-ului vor fi Paula Seling si Ovi - cei care au adus Romaniei locul al III-lea la Eurovision anul acesta (Oslo) - si Gianina Corondan.

Invitatul special al serii de Revelion este artistul Johnny Logan, supranumit "Domnul Eurovision", pentru ca a castigat trei editii ale acestui concurs, intre 1980 si 1992. Originar din Irlanda, Logan a ocupat primul loc la Eurovision cu piesele What's Another Year (1980), Hold Me Now (1987) si, in calitate de compozitor, cu Why Me (1992), interpretata de Linda Martin.