Consumul de bere si bauturi spirtoase este mai putin daunator pentru creier si memorie decat cel de vin, potrivit unui nou studiu. Cativa oameni de stiinta din Germania au descoperit ca partile din creier care asigura memoria si orientarea spatiala a persoanelor care consuma vin sunt mult mai afectate decat la persoanele care consuma alte tipuri de alcool, informeaza news.com.au.

Cercetatorii de la Universitatea Gottingen au constatat ca zona creierului responsabila cu memoria (hippocampus-ul) unei persoane alcoolice este cu 10% mai mica decat la persoanele sanatoase.

Potrivit cercetatorilor, hippocampus-ul la persoanele care nu consuma alcool avea 3.85 ml, iar la consumatorii de vin doar 2.8 ml. La persoanele care consuma bere hippocampus-ul avea 3.4 ml si la cele care consuma bauturi spirtoase 2.8 ml.

In urma acestor rezultate, oamenii de stiinta au concluzionat ca cel mai daunator pentru creier este vinul.

Acesta este primul studiu in care s-a tinut cont de fiecare tip de bautura alcoolica si de modul in care aceasta afecteaza creierul.