Schimbarile inregistrate in societatea romaneasca in ultimii ani au generat o serie de modificari ale obiceiurilor alimentare la toate categoriile de varsta si in toate mediile sociale.

Supraalimentatia, alimentatia haotica, consumul de produse inadecvate, ofensiva fast-food, junk-food, etc si-au pus amprenta vizibil, cu consecinte imediate asupra starii de sanatate a populatiei.

In acest context, campania „Esti cu ce te hranesti” se adreseaza copiilor intre 6 si 13 ani si va fi sustinuta in Sectorul 1 al Capitalei, in scolile nr. 3, 5, 7, 45, 152, 162, 170, 173, 175, 177 si liceele Cervantes si Vlahuta, afirma un comunicat.

Campania nu se va desfasura doar in scoli, ci si in parcuri, unde parintii, bunicii si educatorii vor putea primi mai multe informatii si recomandari privind stilul responsabil de alimentatie si consecintele unor obiceiuri nocive de hranire.

Statisticile sunt alarmante, iar studiile de specialitate indica extinderea la scara semnificativa a unor boli grave, generate de o alimentatie necorespunzatoare. Cateva exemple privind obezitatea, ca o consecinta a alimentatiei nesanatoase:

* romanii sunt pe locul trei in Europa ca prevalenta a obezitatii

* in 2005, in lume, obezitatea a facut mai multe victime decat SIDA si tutunul

* peste 40% dintre copiii din Romania sunt supraponderali