Degeaba suntem atenti la ce mancam si ne ferim de tigari si de alcool, daca facem alte greseli care ne afecteaza sanatatea pe termen lung. Este vorba de lucruri minore, pe care le consideram inofensive, dar care sunt la fel de periculoase.

Stai picior peste picior

Desi ai impresia ca gestul acesta iti confera mai multa eleganta, indoindu-ti genunchii, nu faci altceva decat sa impiedici sangele sa ajunga la picioare. Daca nu vrei sa te trezesti cu varice, incearca sa nu mai stai picior peste picior. Cand te asezi, ar fi bine sa iti tii picioarele pe podea. Daca amortesti si vrei sa-ti schimbi pozitia, iti poti aseza picioarele intr-o parte.

Iti schimbi rar periuta de dinti

Multi o arunca abia cand este foarte tocita. Tu cat de des o schimbi? O periuta ar trebui schimbata la cel mult 3 luni. Daca este foarte uzata, nu mai curata bine smaltul dintilor si nu mai maseaza gingiile, iar noi nu facem decat sa ne amagim ca ne spalam pe dinti.

Sari peste micul dejun

Sa nu mai faci niciodata greseala asta! Cand te trezesti dimineata, aminteste-ti ca nu ai mancat de mai bine de 10 ore, iar organismul tau are nevoie de hrana mai mult decat orice. Mananca bine de dimineata, pentru ca in restul zilei vei avea de lucru, iar corpul va consuma caloriile pe care i le-ai dat la micul dejun.

Porti incaltaminte cu tocuri mari

Desi arata bine, tocurile inalte sunt o crima pentru coloana. Asta nu inseamna ca ar trebui sa umbli numai in opincute. Renunta la tocuri atunci cand stii ca ai mult de alergat si poarta-le cand iesi in oras si ai putin de mers. In rest, cumpara-ti cateva perechi de pantofi cu talpa joasa sau cu un pic de toc si o geanta care sa li se potriveasca si iti vei da seama ca poti arata bine si fara tocuri foarte inalte.

Dormi pe un pat foarte moale

Nu trebuie sa dormi pe podea, dar nici pe un pat foarte moale. Desi cu totii ne dorin sa lenevim intr-un pat pufos, coloana si gatul nostru au nevoie de o saltea tare. Altfel, cu timpul, riscam sa avem nevoie de fizioterapie, in cel mai bun caz.

Pernele

Oricat de confortabil ar fi sa dormi pe 10 perne, ai mila de gatul tau! Dormi doar pe una si asigura-te ca nu este prea moale. Daca dormi pe burta, alege o perna subtire, iar daca dormi pe spate, una un pic mai grosuta, care sa-ti sprijine gatul.

Sedentarismul

Cu totii stim ca ar trebui sa facem mai mult sport, insa nu facem nimic in acest sens. Este o greseala pe care o facem in mod constient. De ce se intampla acest lucru? Pur si simplu pentru ca refuzam sa recunoastem ca ii facem un rau organismului daca nu-l punem la munca. Multi se apuca de sport numai atunci cand au o problema de sanatate. Nu astepta sa suferi un infarct pentru a-ti schimba stilul de viata. Nu trebuie sa te antrenezi pentru maraton. O jumatate de ora de mers cu bicicleta, de 3 ori pe saptamana, iti asigura cativa ani de viata in plus.

Sursa: knowledgebase-script.com