Principesa Margareta si principele Radu au efectuat, duminica, un drum simbolic de la Sinaia la Bucuresti, care onoreaza Ziua Nationala a Romaniei si aduce un omagiu regelui Ferdinand si reginei Maria, transmite B1.ro.

Familia regala coboara din trenul regal ajuns la BucurestiFoto: Agerpres

Calatoria a fost initiata si organizata de Ministerul Transporturilor, iar accesul presei si al publicului a fost liber.

"Suntem onorati de faptul ca va avem aici, de faptul ati acceptat invitatia Ministerului Transporturilor, de a gazdui aceste eveniment si de a realiza o reparatie morala, istorica, de a redenumi acest salon Salonul Regal. Nu facem altceva decat sa recunoastem o data in plus faptul ca familia regala este cea care, de-a lungul istoriei, a reusit sa ne tina uniti, a reusit sa infaptuiasca Marea Unire de la 1918, a promovat valorile pe care poporul roman le are recunoscand talentele si calitatea poporului roman", a spus Ramona Manescu.

Sute de persoane au asistat, duminica, in Gara de Nord din Capitala la sosirea Trenului Regal, din care a coborat Principesa Margareta si Principele Radu, ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, dar si ambasadori, alaturi de personalitati din domeniul stiintei si culturii.

Periplul Trenului Regal a debutat vineri, 29 noiembrie 2013, cand acesta a ajuns in Gara Regala Sinaia, unde a doua zi a putut fi vizitat de catre publicul larg, asigurandu-se un ghid din partea Societatii Feroviare de Tursim, cat si din partea Casei Regale a Romaniei.

In dupa-amiaza zilei de 1 Decembrie, aproximativ 500 de persoane au intampinat Trenul Regal in Gara de Vest a Ploiestiului, o parte din cei prezenti scandand "Regele Mihai" si "Monarhia salveaza Romania!"