Joi s-a deschis pentru publicul larg ART SAFARI, Pavilionul de Arta Bucuresti, care reuneste pentru prima data in Bucurestiul contemporan cei mai importanti artisti romani ai momentului si ai istoriei, informeaza organizatorii intr-un comunicat de presa. Timp de 4 zile, publicul are ocazia de a admira peste 1.000 de opere de arta de patrimoniu si contemporana intr-un spatiu nonconformist, dar si de a asista la dezbateri din culisele pietei internationale de arta.

Art Safari, Pavilionul de Arta BucurestiFoto: Art Safari

De la pavilion nu vor lipsi nici lansarile de carte si albume, sesiunile de Q&A cu artisti, interventiile artistice sau muzica contemporana.

De la Cabaret Voltaire din Elvetia la Grupurile "111" si "Sigma" din Timisoara, de la Grigorescu, Aman, Andreescu, Luchian, Tonitza, Pallady, Petrascu, Ressu la Chiuariu, Flondor, Radvan, Rata, Tolici, Mladin, Slimovschi, de la Reglementarile pietei de arta la Educatia artistica din sistemul universitar, ART SAFARI Pavilionul de Arta Bucuresti ofera vizitatorilor ocazia de a observa diversitatea de valori artistice si de a percepe identitatea culturala nationala.

"Art Safari este un semn ca piata de arta din Romania incepe sa intre intr-o alta etapa, aceea a unei maturizari a sistemului artistic romanesc si a integrarii acestuia intr-un circuit European si de ce nu global. Este pentru prima data cand doua asociatii profesionale, cea a comerciantilor de arta, ACOAR, si cea a galeriilor de arta contemporana, AGACOR, conlucreaza pentru a constitui o piata de arta competenta si competitiva. Totodata, faptul ca in cadrul acestei prime editii a Art Safari Pavilionului de Arta expun laolalta muzee si galerii de arta reprezinta o dovada de intelegere a unui sistem artistic in care galeria descopera si sustine artistii reprezentati, iar muzeele consacra. Art Safari este un prim pas spre normalitate", considera Dr. Diana Dochia, Co-director Art Safari, sectiunea Arta Contemporana.

Prima editie a Pavilionului de Arta Bucuresti a fost organizata cu sustinerea Centrului de Tehnologie Deutsche Bank.

Programul Art Safari pentru zilele 22 - 25 mai (12:00 - 20:00, exceptie 23 mai cand se inchide la 02:00 si 25 mai cand se inchide la 18:00) este incarcat cu evenimente, de la lansari de carte si albume de Cosmin Nasui, Pavel Susara, Ioana Ciocan sau Susan Sontag la dezbateri interactive despre piata de arta cu personalitati din Romania, Olanda, Turcia, Polonia, Austria si Ungaria.

Printre lectorii care vor vorbi in cadrul programului Arta in dialog se regasesc: Angela Baillou (Christie's Viena - Austria), Vita Zaman (ViennaFair - Austria), Fons Hof (directorul targului Art Rotterdam - Olanda), Rieder Gabor (FlashArt - Ungaria), Ioan Sbarciu (Presedinte UAD Cluj-Napoca - Universitatea de Arta si Design Cluj-Napoca - Romania ), Lars Ebert (secretarul boardului ELIA - Liga Europeana a Universitatilor de Arta), Ani Molnar (Ani Molnar Gallery - Ungaria), Andrei Jecza (Jecza Gallery - Romania), Cristian Robert Velescu (Universitatea Nationala de Arte Bucuresti - Romania), Adrian Notz (Cabaret Voltaire - Elvetia), Doina Lemny (Centre Pompidou Atelier Brancusi - Franta) si multi altii.

De asemenea, vor avea loc interventii ale unor artisti cunoscuti, screenings si Q&A-uri cu Teodor Graur, Calin Dan si Ion Grigorescu, concert DJ Electric Brother de Noaptea Galeriilor (cand Pavilionul este deschis pana la 02:00) si multe alte surprize, printre care si lansarea casei de licitatie online Lavacow.

Publicul este asteptat sa viziteze si sa admire operele celor mai importanti artisti romani ai tuturor timpurilor gazduiti de ART SAFARI - Pavilionul de Arta Bucuresti in perioada 22-25 mai 2014.

Achizitionarea biletelor se poate face prin www.myticket.ro si din reteaua Diverta, Magazinul Muzica, Libraria Eminescu, agentia Salii Palatului, Artmark (str. C.A. Rosetti nr. 5), respectiv oficiile postale din Bucuresti si judetul Ilfov, iar in perioada 21-25 mai 2014 si de la receptia Pavilionului Art Safari (Piata George Enescu).

Despre Pavilionul de Arta Art Safari Bucuresti

Art Safari este primul pavilion profesional si public de arta, destinat deopotriva artei de patrimoniu si artei contemporane din Romania, ce va reuni peste 100 de galerii si dealeri de arta, dar si muzee si institutii culturale, atat din tara, cat si din afara tarii. Se vor expune de la lucrari de pictura si sculptura, la design si obiecte de colectie, intr-o maniera ce va dovedi rafinament si o buna cunoastere a demersului curatorial. Art Safari Bucuresti incearca sa construiasca legaturile dintre arta de patrimoniu si cea contemporana, relatia dintre artist - galerie - colectionar, dintre institutiile de cultura si piata de arta, dintre intregul sistem cultural si publicul larg. Art Safari Bucuresti inseamna pasiunea de a construi impreuna un sistem artistic de nivel european prin implicarea tuturor actorilor care formeaza spatiul cultural al pietei de arta.