Actorul american care l-a interpretat pe eroul Hercule in popularul serial cu acelasi nume ce facea furori in anii '90, Kevin Sorbo, vine in Romania pentru cea de-a treia editie a celui mai mare eveniment de acest gen din estul Europei, East European Comic Con. Organizatorii au pregatit numeroase surprize pentru cei 35.000 de vizitatori asteptati la Romexpo in acest an, in perioada 8-10 mai 2015. Acestia se vor bucura de 3 scene: una dintre ele va gazdui o competitie regionala de gaming (Sport Electronic), o scena principala dedicata numelor importante de la Hollywood, mult asteptatul concurs de cosplay, precum si concursul de quiz, iar scena 2 va apartine celebritatilor din online care vor interactiona direct cu fanii.

Timp de trei zile vizitatorii vor face parte dintr-o lume plina de culori, a serialelor, filmelor, benzilor desenate si a jocurilor video in cadrul unui eveniment de calibrul conventiei de la San Diego, sursa de inspiratie pentru East European Comic Con.

Asadar, care vor fi cele mai mari atractii? Actorii internationali si celebritatile din mediul online care vor interactiona indeaproape cu fanii, concursul de gaming si intreaga zona destinata jocurilor video, unde pasionatii vor putea testa cele mai noi aparitii din domeniu, Cosplay-ul in care doritorii se pot transforma in personajele lor preferate, elementele de recuzita de pe platourile de filmare, precum si panel-urile, in care invitatii vor purta discutii interactive cu publicul.

East European este mai mult decat o conventie este un "exercitiu de diplomatie culturala", conform directorului evenimentului, Mircea Muresan. "Parteneriatul strategic dintre Romania si Statele Unite nu trebuie sa ramana doar la nivel institutional. Daca ne uitam in jur, ne dam seama ca sunt mult mai multe lucruri care ne leaga de poporul american. Cultura nord americana este extrem populara in spatiul est european si a contribuit foarte mult la dezvoltarea regiunii. Astfel suntem extrem de bucurosi sa ajutam si noi la consolidarea acesteia prin evenimentul East European Comic Con", a adaugat Mircea Muresan.

Primele 1000 de abonamente sunt disponibile la pretul de 49 de lei, urmatoarele 3000 se vor putea cumpara cu 64 de lei, iar in ultima saptamana costul va fi de 79 de lei. Practic, in perioada de early bird, pentru a profita de atractiile conventiei, vizitatorul va plati doar 16,3 lei pe zi. Biletele pot fi achizitionate din reteaua Orange Shop.

East European Comic Con se desfasoara in perioada 8-10 mai la Romexpo si este organizat de Asociatia Culturala Kesenai si Kickoff Events.