Primaria Bacau va cheltui, in perioada urmatoare, peste 12 milioane de euro pentru transformarea unei insule de pe raul Bistrita intr-un parc de agrement cu plaja, aqualand, sera cu flori, ceainarie, teatru de vara si zona de pescuit cu gratare, investitie care se va intinde pe 8,7 hectare, potrivit Mediafax.

Un parc de agrement ce se va intinde pe o suprafata de 8,7 hectare va fi realizat, in urmatorul an, de catre autoritatile din Bacau pe o insula aflata in mijlocul unui lac de acumulare de pe raul Bistrita.

Cu o investitie de peste 12 milioane de euro, majoritatea fonduri europene nerambursabile, "Insula de agrement¬ va cuprinde sapte zone, cu parc de distractii cu aqualand, plaja, pontoane si pasarele din lemn, sera cu vanzare, biblioteca si punct de informare turistica, ceainarie, teatru de vara, teren de sport si locuri de agrement pentru pescuit si gratare.

"Asocierea de firme care a castigat licitatia de executie a parcului de agrement a inceput lucrarile de amenajare a santierului. Termenul de executie este de 15 luni, insa incercam sa realizam cea mai mare parte din lucrari pana la sfarsitul acestui an, urmand ca in 2016 sa finantam restul investitiei de la bugetul local. Pentru municipalitate este foarte important ca au inceput lucrarile, dupa ce contractul de finantare a fost semnat inca din 2012, fiind facute contestatii", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Primariei Bacau, Ion Tomescu.

Situata in zona cartierului de locuinte "Bistrita Lac", Insula de agrement va fi, in opinia autoritatilor bacauane, un punct de atractie pentru intreaga regiune a Moldovei, avand in vedere unicitatea proiectului.