Cateva sute de oameni si-au dat intalnire, sambata, in Piata Universitatii din Capitala, la cea mai pufoasa bataie a anului, in cadrul Zilei Internationale a Bataii cu Perne. De la bunici la copii, toti s-au inarmat cu perne moi si s-au batut pana le-au sarit fulgii. Evenimentul este la a treia editie in Bucuresti, iar in unele zone ale lumii, ca de exemplu New York este deja o traditie ajunsa la edita a sasea.

Pillow Fight Day in BucurestiFoto: Sebastian Rotaru

Sute de persoane s-au adunat, sambata la ora pranzului, in Piata Universitatii din Bucuresti la o bataie cu perne din cadrul Zilei Internationale a Bataii cu Perne. Oameni de toate varstele au venit cu perne si cu ursuleti de plus si au incins o lupta care a durat aproximativ doua ore.

"Este prima oara cand particip la acest eveniment si este foarte tare, dar ma asteptam sa fie mai multa lume. E fain oricum si cred ca toata lumea are nevoie de o asemenea bataie, ceea ce inseamna ca s-ar putea organiza in mai multe orase din tara", a spus Maria Nastase.

Totusi, cei mai incantati au fost cei mici, care si-au atacat parintii din toate colturile. Cum era de asteptat, ei au fost sufletul acestei batai, cu toate ca au inceput-o inainte de startul oficial.

"Este foarte amuzant cat de bine te poti distra cu o perna. Ma bucur ca am venit in Romania, zilnic descopar lucruri minunate", a spus Usman, turist din Turkmenistan.

Cu toate ca regulile spuneau sa nu fie loviti cei cu ochelari sau cu aparate foto, nimeni nu a scapat fara sa ia vreo perna in cap.

Dupa ce s-au batut, indragostitii si-au luat un moment de pauza.

International Pillow Fight Day s-a desfasurat simultan in New York, Londra, Barcelona, Tokyo si alte peste 50 de orase din toata lumea, iar in Bucuresti se afla la editia a treia.