DHL a dat start inscrierilor la Maratonul DHL Stafeta Carpatilor, unul din cele mai indragite evenimente de alergare montana din Romania, care are loc in Poiana Brasov, si se afla anul acesta la editia cu numarul 7.

Sportivi paralimpici Foto: Hotnews

Evenimentul va avea loc pe 19 iunie 2016. Maratonul DHL Stafeta Carpatilor estimeaza pentru editia de anul acesta o crestere organica cu 20% a participarii in competitie.

Inscrierile sunt deschise pentru concurenti pe website-ul oficial al competitiei www.maratondhl.ro, unde gasiti detalii si despre traseu si categoriile de concurs.

Maratonul DHL Stafeta Carpatilor ramane un mare sustinator al practicarii sportului in aer liber in randul tinerilor, de aceea acestia se pot inscrie gratuit in competitia de stafeta (limita de varsta 14 ani) sau semimaraton (limita de varsta 16 ani).

Crosul copiilor este, de asemenea, o competitie unde participarea este gratuita si se adreseaza celor mici, cu varste de la 5 la 13 ani, fiind o competitie separata, dedicata acestora, cu distante mai mici de alergare.

”2016 este un an excelent pentru miscare si sport, fiind marcat de Olimpiada de la Rio. Competitiile sportive sunt pe un trend ascendent, in plus, ma bucur sa constat ca un procent mare din populatia urbana este consumatoare de activitati sportive. Acest lucru este benefic pentru maratonul nostru si ne dorim ca si in acest an sa avem la start un numar cat mai mare de alergatori. Ramanem alaturi de sportivii nostri paralimpici care, cu fiecare medalie obtinuta la competitiile internationale, sunt mai aproape de podiumul Jocurilor Paralimpice de la Rio de Janeiro din luna septembrie” a declarat Daniel Kearvell, Managing Director DHL Express Romania.

"In ultimii doi ani DHL a fost alaturi de noi, contribuind in mare masura la cresterea performantei echipei paralimpice. NPC Romania va participa anul acesta la Jocurile Paralimpice din Rio cu cea mai numeroasa echipa din istoria sa si va intra in competitie la cel putin sase categorii sportive. Pana in acest moment avem 11 sportivi calificati si inca cinci in curs de calificare. Dorim ca, din 7 pana in 18 septembrie la Jocurile Paralimpice din Rio 2016, sa demonstram prin rezultatele si medaliile obtinute ca am meritat increderea investita de catre DHL in sportivii nostri” a declarat Sally Wood-Lamont, Presedinte Comitetul National Paralimpic.

Ministerul Tineretului si Sportului sprijina initiativele care incurajeaza miscarea si stilul de viata sanatos. Maratonul DHL Stafeta Carpatilor este mai mult decat o competitie realizata profesionist, cu o traditie de 11 ani. Multumita acestui proiect generos si a promovarii responsabilitatii sociale prin implicarea in cauze caritabile, anul acesta se va deplasa la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, cea mai numeroasa echipa de sportivi romani. Felicitari pentru longevitate, constanta si implicare! Nu e usor sa organizezi o competitie internationala cum e Maratonul DHL, pe un traseu montan dificil, dar spectaculos. Succes! a declarat Elisabeta Lipa, Ministru Tineretului si Sportului.

Gheorghi Filip, primul sportiv paratir cu arcul care s-ar putea califica pentru Jocurile Paralimpice de la Rio dupa ce va trece cu brio 3 competitii din acest an, Octavian Ilina si Naomi Ciorap inotatori calificati deja au fost prezenti la eveniment in calitate de ambasadori ai Maratonului DHL Stafeta Carpatilor si o parte dintre sportivii care vor reprezenta Romania la Olimpiada Paralimpica de la Rio.

Alaturi de ei, fostele campioane olimpice Andreea Raducan, Monica Rosu si Constantina Dita, fostul rugbist George Balta, impreuna cu persoanele publice Carmen Bruma, dr. Serban Damian si Sonia Argint Ionescu, sustin editia de anul acesta a maratonului.

Concurentii se pot inscrie pana pe data de 3 iunie, iar taxele de participare se modifica dupa cum urmeaza: 15 februarie - 25 martie : 70 lei/ membru de echipa - pentru companii si pentru persoane fizice, 25 martie - 3 mai : 115 lei /membru de echipa - pentru companii si 90 lei /participant - pentru persoane fizice, 3 mai - 3 iunie : 140 lei / membru de echipa - pentru companii si 115 lei/ participant - pentru persoane fizice. Persoanele sub 18 ani beneficiaza de gratuitate.

Partenerii strategici din acest an sunt Ministerul Tineretului si Sportului, Directia de Sport a Judetului Brasov, Ro Club Maraton, Medlife, World Class, Smile Experts, Easy Plast.

Partenerii media sunt: Europa FM, Hotnews.ro, Eva.ro, Men`s Health, National Geografic, Auto, Moto si Sport, News.ro, CSR Media, doingbusiness.ro.

Toate detaliile legate de eveniment sunt disponibile pe website-ul www.maratondhl.ro.