Petrecere stil Marele Gatsby cu muzica la maximum, masini de epoca, tunsori din anii '20 si sampanie din plin, in inima unui muzeu de arta? Da, se poate la Timisoara, si e perfect legal. Asa si-a sarbatorit ziua de nastere un om de afaceri timisorean, chiar in palatul vechi de 250 de ani care gazduieste Muzeul de Arta, spre surprinderea turistilor si a localnicilor care au trecut joi seara prin Piata Unirii.

Party la muzeuFoto: Captura Vimeo.com

Marcel Martinas, proprietarul unei clinici stomatologice din Timisoara si al unei firme de distribuire cosmetice, a implinit joi varsta de 35 de ani. El a ales sa sarbatoreasca in stilul Marelui Gatsby, chiar in centrul Timisoarei.

Astfel, joi seara, in Piata Unirii din Timisoara, chiar in fata Muzeului de Arta, intr-o zona pietonala, era parcata o masina de epoca. In masina si in jurul acesteia, in jur de 20 de invitati fumau trabucuri incercand sa intre in pielea personajelor din Marele Gatsby, in timp ce erau filmati cu o drona.

Cum a fost insa posibila o asemenea petrecere in sediul Muzeului de Arta din Timisoara? Totul e legal, gratie unei decizii din decembrie anul trecut a Consiliului Judetean Timis. Astfel, hotarare nr. 223 adoptata de CJ in 16 decembrie 2015 prevede ca sala Baroc a Muzeului de Arta poate fi inchiriata pentru evenimente private sau ale unor institutii publice.

In incercarea de a aduce noi venituri in bugetul institutiei, consilierii judeteni din Timis nu s-au impiedicat de faptul ca Palatul Baroc, care gazduieste Muzeul de Arta, are venerabila varsta de aproape 250 de ani, potrivit paginii oficiale a Muzeului.

Party like Gatsby - Marcel Martinas from Ovidiu Roteliuc on Vimeo.

Intre timp, video-ul a fost facut privat.

Pentru o petrecere privata pretul este de 4000 de lei. La care se adauga inca 200 de lei pentru catering, inchirierea holului costa 300 de lei, iar scaunele si statia de amplificare inca 200 de lei. Pentru evenimente organizate de institutii publice si evenimente culturale, pretul de inchiriere pe eveniment este de 2500 de lei. Si subsolul poate fi inchiriat pentru suma de 50 de lei pe ora.

Afaceristul a mai fost surprins la petreceri extravagante in prezenta lui Ilie Nastase si a lui Mihai Leu.