PCel mai mare parc de aventura dintr-un spatiu inchis din Romania va fi deschis pe 1 septembrie, intr-unul dintre mall-urile din Bucuresti. Parcul cuprinde atat trasee pentru adulti, cat si pentru copii, o panza de paianjan, dar si cea mai lunga tiroliana dintr-un spatiu comercial din Europa. Costurile amenajarii parcului au depasit suma de 200.000 de euro.

Parc aventura Afi CotroceniFoto: Hotnews

Parcul de aventura este situat in zona de food court a mall-ului si cuprinde un traseu pentru adulti cu peste 25 de segmente, cu grade diferite de dificultate, dar si un traseu pentru copii.

Cel mai inalt punct se afla la aproape 26 de metri inaltime, comparabil cu o cladire de 9 etaje. Tot aici se afla si o panza de paianjen de 250 mp. Aceasta a fost realizata din aproape 1 kilometru de sfoara si are peste 100 metri de noduri care ii formeaza legaturile.

In plus, in parc este instalata cea mai lunga tironiala dintr-un mall din Europa. Are o dimensiune de 110 metri.

"Constructia a fost realizata impreuna cu alpinisti profesionisti si beneficiaza de unele dintre cele mai noi si moderne siseme de siguranta de pe piata", declara directorul general Capitala Aventurii, Liviu Iane.

Astfel, fiecare element din parc este asigurat si nu permite participantilor de pe traseu sa-si deschida sistemele de siguranta.

Parcul va fi deschis publicului incepand cu 1 septembrie, iar programul va fi intre orele 10:00 si 23:00.. Pretul unui bilet va fi de 50 de lei pentru adulti (o ora si jumatate) si 20 de lei pentru copii.

15 alpinisti se vor ocupa de instructajul participantilor.

Parcul se afla in Afi Palace Cotroceni.